Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Μαρτίου 2010

Αμερικανικές ανησυχίες για τα μη επανδρωμένα σκάφη του Ιράν

Αμερικανικές ανησυχίες για τα μη επανδρωμένα σκάφη του Ιράν

Ανησυχίες του Αμερικανού υπουργού Άμυνας γιατι το Ιράν διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις δυνάμεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε ανήσυχος από την ύπαρξη ιρανικών αεροσκαφών χωρίς πιλότο, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«{Το Ιράν διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί εάν επιθυμεί μπορεί να μας δημιουργήσει δυσκολίες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», ανέφερε την Πέμπτη ο κ. Γκέιτς σε κοινοβουλευτική σύνοδο.

«Πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε τα στρατεύματά μας κυρίως αυτά που βρίσκονται σε ζώνες μαχών» πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

«Ανησυχώ πάντως κυρίως γιατί βλέπω ότι τέτοια μέσα βρίσκονται στα χέρια ατόμων που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για τρομοκρατικούς σκοπούς» ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Γκέιτς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, στρατηγός Αχμαντ Βαχίντι εγκαινίασε την παραγωγή αεροσκαφών χωρίς πιλότο από ιρανικό εργοστάσιο δηλώνοντας ότι «τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφη μπορούν να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις επιτήρησης, ανίχνευσης αλλά και επίθεσης με πολύ μεγάλη ακρίβεια» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube