Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Μαρτίου 2010

Εναέρια παιχνίδια και “παρεμβολές” του Ιράν

Οι ιρανικές Αρχές απαγόρευσαν σε αεροσκάφος της Eurocypria, που πραγματοποιούσε την παρθενική του πτήση προς την Τεχεράνη, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας. Το αεροσκάφος μετέφερε 189 τουρίστες από την Κύπρο προς την πρωτεύουσα της χώρας, Τεχεράνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πολιτική αεροπορία, οι ιρανικές Αρχές ανέφεραν ότι η απαγόρευση προσγείωσης έγινε λόγω του ότι το αεροσκάφος μπήκε στο FIR της χώρας, μέσα από το Ιράκ. Υπό τις συνθήκες αυτές, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Δαμασκό για ανεφοδιασμό και αμέσως επέστρεψε στην Κύπρο.

Απορία παραμένει, πάντως, κατά πόσο το περιστατικό συνδέεται με το γεγονός προ ημερών, όταν Κύπριος πρέσβης δεν έγινε δεκτός στο Ιράν, γιατί προηγουμένως διετέλεσε πρέσβης στο Ισραήλ.ΣΗΜΕΡΙΝΗ

«Μπλόκο» της Ε.Ε. στις ιρανικές παρεμβολές προς τα ξένα ΜΜΕ
Έτοιμες να αναλάβουν δράση κατά του Ιράν, ώστε να θέσουν τέλος στις «σχεδόν συστηματικές παρεμβολές» των ιρανικών αρχών στα ξένα προγράμματα ραδιοφώνου ή τηλεόρασης που εκπέμπονται στη χώρας, δηλώνουν οι χώρες της Ε.Ε.

Με έγγραφο που υιοθέτησαν οι πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ε.Ε. καλούν “τις ιρανικές αρχές να σταματήσουν τις παρεμβολές στις δορυφορικές ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις και τη λογοκρισία του διαδικτύου, και να θέσει αμέσως τέλος σε αυτή την ηλεκτρονική παρεμβολή”.

Παράλληλα, η Ε.Ε. δηλώνει “αποφασισμένη να παρακολουθήσει αυτό το ζήτημα και να ενεργήσει ώστε να τεθεί τέρμα σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube