Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2010

Γαλλικό Αεροπλανοφόρο στο Αιγαίο

Μήνυμα προς τους γείτονες η αεροναυτική άσκηση της Ελλάδας και της Γαλλίας στο Ιόνιο και το Αιγαίο σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα και την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν σε κάθε ευκαιρία και με όλα τα μέσα ακόμη και στην περίπτωση των ερευνών για λαθρομετανάστες.

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaule, η ναυαρχίδα του Γαλλικού Στόλου ήδη πλέει στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Ιονίου συνοδευόμενο από δύο πλοία συνοδείας.

Η αεροναυτική άσκηση σε Ιόνιο και Αιγαίο θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των δύο χωρών και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Έλληνες πιλότους και ναυτικούς να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Το καμάρι του Γαλλικού Ναυτικού φέρει αεροσκάφη τύπου Rafale, Super Etendard και Hawkeye τα οποία θα κάνουν κοινές ασκήσεις με όλους τους τύπους των ελληνικών αεροσκαφών.

Τα γαλλικά αεροσκάφη, όπως και τα ελληνικά τύπου mirage ως γνωστός αποτελούν το… μεγάλο μυστήριο για τους γείτονες καθώς η τεχνολογία, οι τακτικές και οι δυνατότητές τους, τους είναι άγνωστες.

Οι Έλληνες πιλότοι θα έχουν ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε προηγμένα μαχητικά όπως το Rafale, ενώ η εμπειρία γενικά για την αεροπορία θα είναι χρήσιμη καθώς θα αξιολογηθούν στην πράξη και υποψήφια προς αγορά οπλικά συστήματα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube