Weather Icon

Σουηδία: Στα πρωτοσέλιδα το επίμαχο σκίτσο του Μωάμεθ

Το σκίτσο του Προφήτη Μωάμεθ που προκάλεσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου αναδημοσιεύουν σήμερα στην πρώτη τους σελίδα οι μεγαλύτερες σουηδικές εφημερίδες, σε μία κίνηση υποστήριξης του Σουηδού σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς που δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από την αλ-Κάιντα.

«Ο Λαρς Βιλκς δεν είναι μόνος του σ’ αυτή τη μάχη. Η απειλή εναντίον του είναι απειλή εναντίον όλων μας», γράφει η εφημερίδα Dagens Nyheter, που καλεί το σουηδικό κράτος να παρέχει κάθε δυνατή προστασία στον σκιτσογράφο, διότι «έτσι προστατεύει το κοινωνικό σύνολο από μία απειλή εναντίον ενός εκ των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων, της ελευθερίας της έκφρασης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Expressen αναδημοσιεύει το σκίτσο στο πρωτοσέλιδό της, σχολιάζοντας «ότι μία ανοιχτή κοινωνία πρέπει να δείχνει ότι δεν υποκύπτει στις απειλές, ότι είναι έτοιμη να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης».

Ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε την οργή του μουσουλμανικού κόσμου, όταν τον Αύγουστο του 2007 σουηδικό έντυπο δημοσίευσε σκίτσο του που απεικόνιζε τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, με αποτέλεσμα η αλ Κάιντα στο Ιράκ να τον «επικηρύξει» για 100.000 δολάρια, συν «έξτρα μπόνους 50%, εάν σφαγιαζόταν σαν αρνί».

Χθες, οι ιρλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν επτά μουσουλμάνους ως υπόπτους για τη συμμετοχή τους σε συνωμοσία για τη δολοφονία του σκιτσογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube