Γενικά θέματα 8 Μαρτίου 2010

Τιμωρία ο… εθνικός ύμνος για Τουρκάλα τραγουδίστρια

Τιμωρία ο… εθνικός ύμνος για Τουρκάλα τραγουδίστρια

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε μία δημοφιλή τραγουδίστρια να γράψει τιμωρία τον μακροσκελή εθνικό ύμνο μαζί με μία πεντασέλιδη κριτική του, καθώς έκρινε πως διέπραξε ιστορικά (και εθνικά) ατοπήματα σε μία συναυλία της, αναφέρει σε σημερινά δημοσιεύματά του ο τουρκικός Τύπος.

Επτά επιχειρηματίες από την πόλη Ντιγιάρμπακιρ (της οποίας ο πληθυσμός είναι κατά πλειοψηφία κουρδικής καταγωγής) μήνυσαν την Τουρκάλα ποπ σταρ Ντεμέτ Ακαλίν, έπειτα από τα σχόλια που έκανε σε μία προσπάθεια να ζωντανέψει το ακροατήριο σε μία συναυλία της.

«Τι έγινε; Από πού ήλθατε εσείς, απ’ το Ντιγιάρμπακιρ; Μήπως ήλθατε από τα βουνά; Δεν κατανοώ από πού είσαστε όλοι εσείς που κάθεστε εδώ και με κοιτάζετε σαν βλάκες», φέρεται να τόνισε στο κοινό η τραγουδίστρια, σε συναυλία της στην παραλιακή πόλη Μποντρούν.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας που απαγορεύει την δημόσια προσβολή της τοπικής διαφορετικότητας, της κοινωνικής καταγωγής και της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Πάντως τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως στην Ακαλίν άρεσε η ιδέα και πως είχε αποστηθίσει τον εθνικό ύμνο από τα σχολικά της χρόνια. «Είναι πολλά εκείνα τα οποία θέλω να γράψω, γιατί αγαπώ κάθε γωνιά της χώρας μου», τονίζει η ίδια στην εφημερίδα Χουριέτ.

kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube