REAL TIME |

Γενικά θέματα 12 Μαρτίου 2010

Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες…

Όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες…

Η επίσκεψη του Ιρανού προέδρου συνέπεσε με την αναχώρηση του Ρ.Γκέιτς από το Αφγανιστάν
Reuters
Επίθεση Αχμαντινετζάντ
Για «διπλό παιχνίδι» στο Αφγανιστάν αλληλοκατηγορούνται Ιράν-ΗΠΑ

Καμπούλ
Οι ΗΠΑ παίζουν «διπλό παιχνίδι» στο Αφγανιστάν, υποστήριξε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ότι η Τεχεράνη στηρίζει τους Ταλιμπάν.
Ο Μ.Αχμαντινετζάντ, ο οποίος επισκέπτεται την Καμπούλ, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «δημιούργησαν τους τρομοκράτες που τώρα λένε πως μάχονται».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, ο Μ.Αχμαντινετζάντ απέρριψε την ιδέα ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων αποτελεί «λύση ειρήνης» για το Αφγανιστάν».
Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ είπε: «Η χώρα σας βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου, επομένως τι κάνετε εδώ;»
«Η πολιτική μας είναι πλήρης στήριξη για τους Αφγανούς και την αφγανική κυβέρνηση και την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν» είπε.
Ο Ρ.Γκέιτς, η αναχώρηση του οποίου από την Καμπούλ συνέπεσε με την άφιξη του Μ.Αχμαντινετζάντ, κατηγόρησε το Ιράν ότι παρέχει υποστήριξη στους Ταλιμπάν.
Κατηγόρησε την ιρανική κυβέρνηση ότι «παίζει διπλό παιχνίδι» επειδή προσφέρει φιλία στην αφγανική κυβέρνηση, την ώρα που δίνει υποστήριξη και χρήματα στους Ταλιμπάν.
Χαρακτήρισε μάλιστα την επίσκεψη του Μ.Αχμαντινετζάντ στο Αφγανιστάν «ενοχλητική».
Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ενδέχεται να ξεκινήσουν την απόσυρση από το Αφγανιστάν πριν από τον Ιούλιο του 2011, αλλά τόνισε ότι αυτό εξαρτάται «από τις συνθήκες στο έδαφος».
Η επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στην Καμπούλ είναι η πρώτη του από τις προεδρικές εκλογές τόσο στη χώρα του, όσο και στο Αφγανιστάν.
Ο Χ.Καρζάι ευχαρίστησε το Ιράν για τη βοήθειά του στις προσπάθειες ανοικοδόμησης. Ο Αφγανός πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί το Πακιστάν.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube