Γενικά θέματα 15 Μαρτίου 2010

Παραδέχεται ο Γ. Καρατζαφέρης την «ανοιχτή γραμμή» με το ΠΑΣΟΚ

Παραδέχεται ο Γ. Καρατζαφέρης την «ανοιχτή γραμμή» με το ΠΑΣΟΚ

Στενές επαφές» ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ σε πολλά θέματα, με φόντο την οικονομική κρίση και στόχο να βγει ωφελημένη η χώρα παραδέχεται ο Γ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνον έχει εκφράσει τις απόψεις του στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αλλά πολλές από αυτές έχουν γίνει δεκτές.

Ωστόσο, το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μετανάστες πυροδότησε εκ νέου αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα, αφού ο ΛΑΟΣ ζητεί επιμόνως «δημοψήφισμα» για την «ελληνοποίηση» (υπό προϋποθέσεις) των ξένων πολιτών που ζουν στη χώρα.

Τις ημέρες της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, η νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ξεκίνησε καμπάνια με σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες – δημοψήφισμα τώρα». Όμως, ακόμα και αυτό το οξύ κοινωνικό θέμα δεν φαίνεται να διατάραξε το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα. Η στάση του ΛΑΟΣ στη Βουλή, όπου στήριξε πρόσφατα νομοσχέδια της κυβέρνησης, αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις του αρχηγού Γ. Καρατζαφέρη ότι θα συνεχίσει να «βάζει πλάτη» προκειμένου να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, τροφοδοτούν την πολιτική ειδησεογραφία των ημερών, στην οποία επισημαίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας, τουλάχιστον σε επίπεδο αρχηγών (αλλά και σε επίπεδο υψηλόβαθμων στελεχών), των δύο κομμάτων είναι για τη ώρα ανοικτοί και δεν επηρεάζονται από την ιδεολογική απόσταση των δύο πολιτικών χώρων.

Πολλά από αυτά τα πρόσφατα στοιχεία παρατίθενται σε χθεσινά ρεπορτάζ του κυριακάτικου Τύπου (βλ. και Καθημερινή) για να καταδείξουν ότι οι δύο άνδρες διατηρούν «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και δημοσίως «υπερηφανεύεται» ότι ο Γ. Παπανδρέου σε πολλές περιπτώσεις υιοθέτησε δικές του θέσεις. Σε πρόσφατη ομιλία του αποκάλυψε ότι εκείνος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου, πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον, να «περάσει» και από το Παρίσι (μετά το Βερολίνο), όπως και έγινε. Ακόμα ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται να έχει εκφράσει απόψεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής (Τουρκία, σχέσεις με ΗΠΑ), τις οποίες, επίσης, ο κ. Παπανδρέου έχει «ακούσει».

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, η στάση αυτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου του αιτιολογείται από την ίδια την πολιτική συγκυρία. Στην ίδια ομιλία του ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για τη συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση (19%) και για την άνοδο των ποσοστών του κόμματός του. «Είμαστε το ένα τρίτο της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά πρόσφατα.

ΝΙΚ. Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑΚΙΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube