REAL TIME |

Weather Icon

Για άδεια ταμεία και κρυφό έλλειμμα κάνει λόγο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

Για είσοδο στην «ελληνική εκδοχή» της οικονομικής κρίσης μιλά ο Μπόικο Μπορίσοφ.
Η Βουλγαρία έχει εισέλθει στην «ελληνική εκδοχή» της οικονομικής κρίσης, αφού τα ταμεία της είναι άδεια, λόγω ενός τεράστιου κρυφού ελλείμματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Στάνταρτ» της Σόφιας.

Η «ζημιά» έγινε, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, από την κατασπατάληση χρημάτων σε έργα, όπως ο πυρηνικός σταθμός του Μπέλενε και το έργο του υδροηλεκτρικού σταθμού «Τσάνκοβ Καμάκ» (Tsankov Kamak).

Ο έτερος λόγος γι’ αυτή τη «μαύρη τρύπα», που σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ έχει δημιουργηθεί, είναι τα παράνομα συμβόλαια, ύψους 2,12 δισ. λέβα (~1 δις ευρώ ).

Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, πολλά από τα συμβόλαια αυτά είχαν συναφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αρχική χρηματοδότηση αλλά όχι και πρόβλεψη για την περαιτέρω χρηματοδότησή τους.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός προειδοποίησε, μάλιστα, ότι όλα τα σχετικά έγγραφα που αποκάλυψε η κυβέρνησή του θα κατατεθούν στην Εισαγγελία. «Δεδομένου του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιος είναι υπεύθυνος», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.

kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube