Weather Icon

Η ΕΕ αποφάσισε: μας πετάει στο ΔΝΤ!

Η ΕΕ αποφάσισε: μας πετάει στο ΔΝΤ!

του Δελαστίκ
Δραματικές για τον ελληνικό λαό είναι οι εξελίξεις εν όψει της κρισιμότατης για τη χώρα μας αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ. Η λυσσαλέα ανθελληνική στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ κυριάρχησε εκβιαστικά καθώς απείλησε ευθέως τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι θα προκαλέσει ρήξη στις γαλλογερμανικές σχέσεις, αν συνεχίσει να υποστηρίζει την παροχή βοήθειας από την ΕΕ προς την Ελλάδα! Το Παρίσι υποχώρησε φυσικά υπό το βάρος αυτού του εκβιασμού και ήδη επεξεργάζεται από κοινού με το Βερολίνο σχέδιο παραπομπής της Ελλάδας στο… ΔΝΤ!

«Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έχουν ήδη προφανώς συμφωνήσει επί της αρχής να παραπέμψουν κατ’ αρχάς την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» έγραψε στην ηλεκτρονική έκδοσή της χθες η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» και αφού υπογράμμιζε ότι «η Μέρκελ παραμένει σταθερή στο «όχι» της σε ένα σύστημα διμερών δανείων της ευρωζώνης για την Ελλάδα», συνέχιζε αναλύοντας τους άξονες του γαλλογερμανικού σχεδίου:

«Σε περίπτωση ανάγκης μπορεί το ΔΝΤ να κάνει μια δανειακή ένεση στους Ελληνες, είπε η Μέρκελ ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU – CSU) σύμφωνα με πληροφορίες συμμετασχόντων στη συνεδρίαση. Αυτή η δανειακή ένεση θα μπορεί να συμπληρωθεί από εθελοντικά διμερή δάνεια μερικών κρατών της ΕΕ», τόνιζε η γερμανική εφημερίδα. Η σημαντικότατη αυτή πληροφορία επιβεβαιωνόταν πλήρως και από αξιόπιστες γαλλικές πηγές του προεδρικού περιβάλλοντος. Παρίσι και Βερολίνο επιθυμούν να έχουν έτοιμη την πρότασή τους πριν από την αυριανή έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ, έχοντας φυσικά εξασφαλίσει και τη συμφωνία του ΔΝΤ.

Για να την εγκρίνουν πριν από τη σύνοδο κορυφής των «27», ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο επιδιώκουν να συγκληθεί εκτάκτως αύριο το πρωί ειδική σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ευρωζώνης.

Πρόκειται για καταστροφική για την Ελλάδα εξέλιξη, αν όντως το σχέδιο αυτό καταστεί απόφαση της ΕΕ αύριο ή μεθαύριο, πράγμα που βεβαίως προϋποθέτει τη συναίνεση σε αυτό και της κυβέρνησης Παπανδρέου. Αν η Μέρκελ κατορθώσει τελικά να πετάξει την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ, αυτό θα συνιστά τραγική αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης – κορυφαίο γεγονός που θα σφραγίσει οριστικά και αμετάκλητα την πρωθυπουργία και τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Η προσπάθεια συγκάλυψης της παραπομπής της Ελλάδας στο ΔΝΤ με το «φύλλο συκής» της αιγίδας της ΕΕ δεν σώζει τίποτα, ούτε καθιστά πιο αποδεκτά τα μέτρα κοινωνικής αγριότητας και βαρβαρότητας εναντίον των εργαζομένων Ελλήνων που σηματοδοτεί η εξευτελιστική υποταγή μιας χώρας στο ΔΝΤ.

Ανάλογα με τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού, θα μεθοδευτεί και η σταδιακή εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων. Αν οι Ελληνες εργαζόμενοι δείξουν τάσεις πλήρους κοινωνικού εξανδραποδισμού και δουλοφροσύνης όπως οι Ιρλανδοί, τότε θα προσλάβουν καταιγιστικό ρυθμό οι απολύσεις κατά δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η κατάλυση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό – απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, δουλειά μόνο ορισμένες μέρες της εβδομάδας ή ώρες της ημέρας.

>Αν οι Ελληνες αντισταθούν στο σχέδιο εξαθλίωσής τους που καταρτίζει η ΕΕ, τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να «ετεροχρονίσει», όπως έλεγε παλιότερα, ορισμένα μέτρα όπως π.χ. τη δραστική μείωση του ύψους των συντάξεων και την ολοκληρωτική κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και παιδείας λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού τους μέσω της δραστικής περικοπής των κρατικών κονδυλίων που θα διοχετεύονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στα νοσοκομεία.

Οι συμφορές που έφερε η υποταγή στο ΔΝΤ ευρωπαϊκών χωρών όπως η Λετονία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία δεν αφήνουν περιθώρια αυταπατών ως προς το τι δυστυχία επιφυλάσσουν για την πατρίδα μας οι υποτιθέμενοι «εταίροι» της ΕΕ.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ
Να πει το «όχι» ο Γ. Παπανδρέου!

Στη μιζέρια αποφάσισαν να ρίξουν την Ελλάδα οι ηγεμονικές δυνάμεις της ΕΕ. Απεργάζονται την εξαθλίωση του λαού μας. Πέρα από τον ίδιο τον ελληνικό λαό που πρέπει με την αντίστασή του να δείξει αν αξίζει να ζει ελεύθερος ή αν θα αποδεχθεί αυτή την Οικονομική Κατοχή της πατρίδας μας, ενώπιον ιστορικών ευθυνών βρίσκεται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ηρθε η ώρα για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να πει το μεγάλο «όχι» σε αυτό το σχέδιο της Γερμανίας για υποταγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ταυτίστηκε με την Ελλάδα της σχετικής ευημερίας των λαϊκών στρωμάτων. Δεν είναι επιτρεπτό ο γιος του να ταυτιστεί με την Ελλάδα της μιζέριας και της εξαθλίωσης, της φτώχειας και του διεθνούς διασυρμού.
ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube