Weather Icon

Γερμανία: Δεν έχουμε τεχνογνωσία – Να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ

Γερμανία: Δεν έχουμε τεχνογνωσία – Να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ
10ετές CDS Ελλάδα – Ουγγαρία – Τουρκία 1/1/08 – 18/3/10

Η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν χρειάζεται βοήθεια, ανέφερε ο εκπρόσωπος επί των οικονομικών του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται για μια δήλωση η οποία και έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πρεσβεύουν εδώ και αρκετό διάστημα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζ. Κλ. Τρισέ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

«Πρέπει να σκεφτούμε ποιος έχει τα εργαλεία να ενθαρρύνει την Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε ο Michael Meister, μέλος του κόμματος της Μέρκελ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Βερολίνο. «Κανείς άλλος εκτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν διαθέτει τα εν λόγω εργαλεία. Μια διάσωση της Ελλάδας χωρίς τη συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποτελεί ένα ριψοκίνδυνο πείραμα» πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Meister υποδηλώνουν τις προσπάθειες της Γερμανίδας Καγκελαρίου να αποφύγει την οποιαδήποτε δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας, αναφέρει το Bloomberg. Υπενθυμίζεται ότι χθες η Μέρκελ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται βοήθεια, την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το θέμα περί σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας παραμένει ακόμη «ανοιχτό», καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης που συναντήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, δεν έλαβαν επίσημες αποφάσεις, παραπέμποντας το ζήτημα σε επίπεδο αρχηγών κρατών, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 25-26 Μαρτίου.

reporter.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube