Weather Icon

Η Μέρκελ θα προτείνει στην Τουρκία «προνομιακή σχέση» με ΕΕ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα προτείνει στην Τουρκία μία εναλλακτική, «προνομιακή σχέση» με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί της πλήρους ένταξής της, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της εντός του μήνα.

«Είμαι της άποψης ότι θα ήταν προτιμότερο να στοχεύουμε σε μία προνομιακή συνεργασία, με άλλα λόγια μία πολύ στενή σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ», δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο.Στο παρελθόν η Τουρκία απέρριψε παρεμφερείς προτάσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, χαρακτηρίζοντάς τες “απαράδεκτες”.

Η πρόοδος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, οι οποίες ξεκίνησαν το 2005, είναι αργή.Η διήμερη επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου. Η επίσκεψή της θα επικεντρωθεί στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη.

Η καγκελάριος θα έχει συζητήσεις και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την ενσωμάτωση των Γερμανών μεταναστών τουρκικής καταγωγής.
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube