REAL TIME |

Weather Icon
Βαλκάνια , Κοσσυφοπέδιο 10 Μαρτίου 2010

Στη σύνοδο της Σλοβενίας ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός

Το Κόσοβο προσκλήθηκε να μετάσχει ως ανεξάρτητο κράτος σε διάσκεψη που θα διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου στη Σλοβενία με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων όπου και θα προσκληθούν όλες οι χώρες της περιοχής, δήλωσε σήμερα από την Πρίστινα ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι.

«Έλαβα μια πρόσκληση να μετάσχω στη διάσκεψη ως πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Κοσόβου», δήλωσε ο κ. Θάτσι στον Τύπο και πρόσθεσε ότι απάντησε «θετικά» στην πρόσκληση. «Το Κόσοβο προσκλήθηκε ως κράτος και θα εκπροσωπηθεί ως κράτος στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες χώρες της περιοχής», πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία οργάνωσης αυτής της διάσκεψης που θα γίνει στην περιοχή Μπρντό πρι Κράνιου κοντά στην Λιουμπλιάνα, προκάλεσε την άρνηση του Βελιγραδίου που δεν δέχεται την παρουσία του Κόσοβου παρά μόνο υπό την σημαία της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο (Minuk). Ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς επανέλαβε μάλιστα την Παρασκευή ότι δεν τίθεται καν ζήτημα για το Βελιγράδι ότι θα μετάσχει στη διάσκεψη και το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ, σε χθεσινή επίσκεψή του στην Πρίστινα, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να μετάσχει στη διάσκεψη και η Σερβία και το Κόσοβο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τάντιτς απείχε τον περασμένο μήνα από την επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Κροάτη προέδρου Ιβο Γιοσίποβιτς λόγω της παρουσίας εκεί και του Κοσοβάρου προέδρου Φατμίρ Σεϊντίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube