Weather Icon

Οι ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας έχουν υποστεί τις χειρότερες απώλειες τους έδώ και 60 χρόνια

Οι ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας έχουν υποστεί τις χειρότερες απώλειες τους έδώ και 60 χρόνια

Oι Ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας στο Αφγανιστάν έχουν υποστεί το χειρότερο πλήγμα στην μαχητική τους ικανότητα απο την εποχή του Δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου.
Εχουν τραυματιστεί σοβαρά περισσότεροι απο 70 στρατιώτες οι οποίοι και δεν είναι σε θέση πλέον να πολεμήσουν, ενώ 12 έχουν σκοτωθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικές δυνάμεις έχουν χάσει περίπου στο ένα έκτο της μάχιμης δύναμης τους.

The Sunday Times αναφέρουν ότι οι Special Air Service (SAS) και οι Special Boat Service (SBS) έχουν λάβει μέρος σε εκατοντάδες ενέργειες με στόχο τους ηγέτες των Ταλιμπάν από το 2007.

Οι επιχειρήσεις στο νότιο Πακιστάν επικεντρώνονται στο να πεισθούν τα μεσαίου επιπέδου στελέχη των Ταλιμπάν ότι είναι προτιμότερη η συνεργασία με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν. Οι τακτικές που χρησιμοποιούνται είναι ένα μείγμα υφαρπαγών (που αποκαλούνται κατ’ ευφημισμό «σκληρές συλλήψεις») για την συλλογή πληροφοριών και «επιθετικών ενεργειών», δηλαδή την φυσική εξόντωση των στελεχών.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές οι διοικήσεις πιέζουν στελέχη εν εφεδρεία για την πλήρωση των απωλειών. Η αύξηση των απωλειών οφείλεται στην εντατικοποίηση των επιχειρήσεων αλλά και στην αύξηση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε δρόμους.

Οι νεκροί περιλαμβάνουν: τρεις από την SBS, ένα αξιωματικό της SAS, τρεις εφέδρους της SAS, ένα μέλος της SRR (Special Reconnaissance Regiment), και τέσσερα μέλη του Special Forces Support Group (SFSG).

Οι απώλειες αυτές έρχονται να προστεθούν στις απώλειες του Ιράκ όπου επτά μέλη της SAS και ένα της SBS σκοτώθηκαν και πάνω από 30 μέλη της SAS έμειναν ανάπηρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.g.http://www.timesonline.co.uk/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube