Γενικά θέματα 25 Μαρτίου 2010

Η ομογένεια της Μελβούρνης τιμά την 25η Μαρτίου

Η ομογένεια της Μελβούρνης τιμά την 25η Μαρτίου

Με δοξολογία στον ιστορικό ναό του Ευαγγελισμού που είναι και ο πρώτος ελληνορθόδοξος ναός της Μελβούρνης και με κατάθεση στεφάνων στο ελληνοαυστραλιανό μνημείο, η ομογένεια τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Χθες βράδυ, στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας, ο πολιτειακός πρωθυπουργός Τζον Μπράμπι παρέθεσε δεξίωση με την ευκαιρία της εθνικής μας παλιγγενεσίας, στην οποία παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές και πολλοί ομογενείς.
Ο πολιτειακός πρωθυπουργός χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό όταν ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την ένταξη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Ενιαίο Πρόγραμμα Διδασκαλίας.
Μίλησε, επίσης, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σαλαμάνης ο οποίος, εκτός των άλλων, είπε ότι στο πλαίσιο των περικοπών το προξενείου δεν οργανώνει φέτος δεξίωση για την εθνική επέτειο.
Έστω, όμως, και χωρίς δεξίωση, η ομογένεια θα εορτάσει με λαμπρότητα και μαζικά την Κυριακή την εθνική επέτειο.
Η καρδιά της Μελβούρνης θα χτυπά ελληνικά το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαρτίου, το εορταστικό διήμερο των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο 25ης Μαρτίου και το Φεστιβάλ «Αντίποδες».
Το Σάββατο χιλιάδες Ελλήνων αναμένεται να κατακλύσουν τη Lonsdale Street, για το επίσημο άνοιγμα του Φεστιβάλ «Αντίποδες», για να απολαύσουν ελληνική μουσική, χορούς, τραγούδια και, φυσικά, ελληνικές λιχουδιές.
Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία για την παρέλαση ολοκληρώθηκε και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, φέτος θα παρελάσουν 61 σχολεία και ομογενειακοί φορείς.
Η παρέλαση θα αρχίσει στις 12.00 ακριβώς και θα ολοκληρωθεί στη 1.00 μ.μ.,ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να φύγει από το κέντρο της πόλης, πριν κατακλυστεί από τις χιλιάδες των θεατών που θα συρρεύσουν στο Άλμπερτ Παρκ για την αυτοκινητοδρομία Formula1.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube