Γενικά θέματα 3 Μαρτίου 2010

Σχέδιο για τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» εξήγγειλε η Ε.Ε.

Σχέδιο για τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» εξήγγειλε η Ε.Ε.


Επιτροπή των Βρυξελλών εκπόνησε τη στρατηγική της με ορίζοντα το 2020 «κυρίως για τη Γερμανία», τονίστηκε από τον κ. Μπαρόζο.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με δηλώσεις του σήμερα ανέφερε ότι «για να δοθεί διαβεβαίωση στη Γερμανία, κυρίως» εξαγγέλθηκε από την Επιτροπή η στρατηγική «Ευρώπη 2020».
«Το Σύμφωνο της σταθερότητας πλαισιώνει, βεβαίως, τις εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές» οι οποίες δέον να μην αποκλίνουν απ αυτό, υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο, παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους του Τύπου την στρατηγική «Ευρώπη 2020».
-Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική «Ευρώπη 2020» έχει ως βασικούς της άξονες «τις επενδύσεις στις καινοτομίες, αλλά και στην έρευνα», γενικώς. Επίσης, ως βασικούς άξονες έχει «την παιδεία και την πλήρη απασχόληση» στην ΕΕ.
Βάσει της εν λόγω στρατηγικής, η Επιτροπή θα απευθύνει–οσάκις παρίσταται η ανάγκη και κατά περίπτωση– «εισηγήσεις» ή και «συστάσεις» στις κυβερνήσεις των κρατών μελών, που δεν συμμορφώνονται με την «Ευρώπη 2020»-τίθενται πέντε οικονομικοί στόχοι υλοποιήσιμοι μέσα σε μία 10ετία-επισημάνθηκε επίσης από τον πρόεδρο Μπαρόζο.
-Διέρρευσε στο μεταξύ ότι, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με μία επιστολή της προς τον πρόεδρο Μπαρόζο τού επισήμανε ότι, «η εποπτεία της Επιτροπής πάνω στις εθνικές οικονομικές πολιτικές και τα δημόσια ελλείμματα πιθανόν να οδηγούσε σε πλημμελή εποπτεία των ελλειμμάτων», κάτι για το οποίο η καγκελάριος εξέφραζε «λύπη».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube