Γενικά θέματα 26 Φεβρουαρίου 2010

«Άδειασε» τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα η Χίλαρι Κλίντον

«Άδειασε» τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα η Χίλαρι Κλίντον

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον με δηλώσεις της στη Γερουσία «άδειασε» τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα, Τζέιμς Τζέφρι ο οποίος είχε δηλώσει στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ότι « η Τουρκία ανησυχεί για την ασφάλεια στην Κύπρο».

«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του πρέσβη μας αλλά υποθέτω ότι εξέθετε την γνώμη της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί σε μας, γιατί εμείς επιθυμούμε να δούμε την κατάσταση σε ολόκληρη την Κύπρο να επιλύεται, αλλά ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή ήταν η δεδηλωμένη θέση της τουρκικής κυβέρνησης κι όχι της αμερικανικής», απάντησε η Κλίντον στον γερουσιαστή του Νιού Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρέσβης υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα παραγνωρίζοντας την στρατιωτική κατοχή από το 1974.

Οι αναφορές της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ άφησαν επίσης ακάλυπτο και τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο οποίος την περασμένη Τρίτη δήλωσε ότι συμφωνεί με την τοποθέτηση Τζέφρι, ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων είπε «ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν το μέλλον κι όχι ό,τι έγινε πριν 35 χρόνια».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube