Γενικά θέματα 19 Φεβρουαρίου 2010

Ρωσία: Σημαντικές εξελίξεις στα Σώματα ασφάλειας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έπαυσε χθες περίπου 15 ανώτατους αξιωματικούς της ρωσικής αστυνομίας, ενώ στον υπουργό των Εσωτερικών ανέθεσε την υποχρεώση ”σύντομα να του υποβάλει έκθεση, με τα ενδεικνυόμενα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας τάξης καθώς και πάταξης της διαφθοράς”.

Παύθησαν και δύο πολύ στενοί συνεργάτες του ίδιου του υπουργού των Εσωτερικών, Ρασίντ Νουργκαλίγιεφ.

”Η ρωσική κοινωνία, σήμερα, αναμένει περισσότερα”, σχολίασε ο
ακτιβιστής Λεβ Πονομαριόφ, ενώ από την πλευρά του ο Εντουάρ Λιμόνοφ του εκτός νόμου ”Εθνικού Μπολσεβικικού κόμματος” είπε ότι ”όλα αυτά δεν ισοδυναμούν με μία αληθινή αλλαγή”.

Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ δήλωσε ότι σύντομα προτίθεται να εφαρμόσει ”περικοπή κατά το ήμισυ” του προσωπικού του υπουργείου των Εσωτερικών, από περίπου 20 χιλιάδες εργαζόμενους που είναι σήμερα.

Η Ρωσία χθες επικύρωσε επίσημα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των
ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πόλη Ιντερλάκεν στην κεντρική Ελβετία, συγκεκριμένα το πρωτόκολλο υπ’ αριθμόν 14, που θέτει τη σύμβαση αυτή σε εφαρμογή.

Η επικύρωση έγινε με καθυστέρηση ετών κι η Ρωσία ήταν η μοναδική, από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δεν επικύρωνε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση. Συνεπώς, στο ΕΔΑΔ θα μπορούν να εκδικάζονται και οι ρωσικές προσφυγές. Πέρυσι το δικαστήριο αυτό εξεδίκασε 2.395 υποθέσεις, με αύξηση +27% ως προς το 2008. Ομως, εκκρεμούν ενώπιόν του 119.300 προσφυγές.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube