Weather Icon

Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ και το διεθνές δίκαιο “αγγίζουν” τον αρχηγό της ΜΟΣΣΑΝΤ

Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ και το διεθνές δίκαιο “αγγίζουν” τον αρχηγό της ΜΟΣΣΑΝΤ


Ισραήλ: «Γελοίες» οι απειλές για διεθνές ένταλμα εις βάρος της Μοσάντ

Σχετικό δημοσίευμα: “Στη λίστα της Ιντερπόλ οι ύποπτοι για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς”
Υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος απέρριψε τις κατηγορίες της αστυνομίας του Ντουμπάι σε βάρος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, τις οποίες κατηγόρησε ότι είναι πίσω από τη δολοφονία στο εμιράτο στελέχους της Χαμάς.
«Η αστυνομία του Ντουμπάι δεν έδωσε καμιά ενοχοποιητική απόδειξη σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
«Μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει τί συνέβη. Η αστυνομία του Ντουμπάι δεν διευκρίνισε καν τις συνθήκες του θανάτου» του Μαχμούντ Αμπντελ Ραούφ Αλ Μαμπχούχ σε ξενοδοχείο του εμιράτου, είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος. Η σορός του Μαμπχούχ βρέθηκε στις 20 Ιανουαρίου.
«Δεν υπάρχει καν απόδειξη ότι αυτός δολοφονήθηκε. Όλα όσα βλέπουμε στα βίντεο είναι άνθρωποι που μιλούν στο τηλέφωνο», πρόσθεσε.
Σε αυτές τις συνθήκες, ο αξιωματούχος χαρακτήρισε «γελοίες» τις απειλές για διεθνές ένταλμα σύλληψης που μπορεί να εκδοθεί ύστερα από αίτημα του Ντουμπάι σε βάρος του αρχηγού της Μοσάντ Μέιρ Νταγκάν.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι ανακοίνωσε χθες ότι ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, θα πρέπει να συλληφθεί στην πολύ πιθανή περίπτωση, όπως ο ίδιος πιστεύει, εμπλοκής της Μοσάντ στη δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς.
«Αν αποδειχτεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ είναι πίσω από το έγκλημα αυτό, κάτι που επί του παρόντος δείχνει πολύ πιθανό, η ΙΝΤΕΡΠΟΛ πρέπει να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Μοσάντ», δήλωσε ο στρατηγός Ντάχι Χαλφάν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Ντουμπάι.
«Μιλώ για τη Μοσάντ, αφότου αποκαλύφθηκε ότι επτά ύποπτοι ζούσαν στον Ισραήλ εδώ και χρόνια», εξήγησε ο στρατηγός Χαλφάν. «Φυσικά, αυτοί που κάνουν αυτού του είδους τα πράγματα στο Ισραήλ είναι οι μυστικές υπηρεσίες. Στέλνουν δολοφόνους και ομάδες εκφοβισμού», πρόσθεσε.
«Η έρευνά μας έδειξε ότι η Μοσάντ εμπλέκεται στη δολοφονία του αλ Μαμπχούχ. Είναι βέβαιο κατά 99% αν όχι 100% ότι η Μοσάντ είναι πίσω από τη δολοφονία», είχε δηλώσει νωρίτερα στην ηλεκτρονική εφημερίδα The National του Ντουμπάι.
Η αστυνομία του Ντουμπάι αποκάλυψε ότι μεταξύ των μελών της ομάδας κρούσης, έξι είχαν βρετανικά διαβατήρια, τρεις ιρλανδικά, ένας γαλλικό και ένας γερμανικό.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, η ομάδα κρούσης σφετερίστηκε την ταυτότητα τουλάχιστον επτά Ισραηλινών που έχουν διπλή υπηκοότητα.
Η αποστολή ενός «τόσο μεγάλου αριθμού» δολοφόνων δείχνει «τη μέγιστη δειλία και αδυναμία», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι.
Ο στρατηγός Χαλφάν ζήτησε τη συγκρότηση διεθνούς ομάδας με εκπροσώπους της αστυνομίας των Εμιράτων, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας και της Γερμανίας για την αναζήτηση των δραστών της δολοφονίας.
Ο αλ Μαμπχούλ κατηγορείτο από το Ισραήλ ότι ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα που διακινούσαν ιρανικά όπλα στη Γάζα.
Λονδίνο, Δουβλίνο, Παρίσι και Βερολίνο ζήτησαν χθες Πέμπτη διευκρινίσεις από το Ισραήλ σε σχέση με τα διαβατήρια των χωρών τους, τα οποία έφεραν τα 11 φερόμενα μέλη (10 άνδρες και μια γυναίκα) της ομάδας κρούσης που εκτέλεσε την επιχείρηση.
Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 11 ατόμων που καταζητούνται διεθνώς καθώς «κατηγορούνται από τις αρχές του Ντουμπάι ότι συντόνισαν και διέπραξαν το φόνο».
«Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ έχει λόγους να εκτιμά ότι οι ύποπτοι έχουν σχέση με τη δολοφονία αυτή, καθώς έκλεψαν τις ταυτότητες πολιτών και χρησιμοποίησαν πλαστές φωτογραφίες και ονόματα ως κάλυψη για τη διάπραξη της δολοφονίας», σύμφωνα με ανακοίνωση της διεθνούς αστυνομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube