REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 28 Φεβρουαρίου 2010

Στο Ισραήλ Βρετανοί αστυνομικοί για την υπόθεση δολοφονίας στελέχους της Χαμάς

Στο Ισραήλ Βρετανοί αστυνομικοί για την υπόθεση δολοφονίας στελέχους της Χαμάς

Αφίσες με το πρόσωπο του Μαχμούμπ αλ-Μαμπχούχ μπροστά από τέμενος σε παλαιστινιακό καταυλισμό της Συρίας

Έρευνες για τα πλαστά διαβατήρια
Βρετανοί αστυνομικοί βρίσκονται στο Ισραήλ προκειμένου να ερευνήσουν τη χρήση ευρωπαϊκών πλαστογραφημένων διαβατηρίων από τους δολοφόνους ηγετικού στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι. Ιατροδικαστική έκθεση αποκαλύπτει την ίδια ώρα πως οι εκτελεστές είχαν χορηγήσει ισχυρή δόση αναισθητικού στον Μαχμούμπ αλ-Μαμπχούχ πριν του προκαλέσουν ασφυξία.
Όλες οι υποψίες για την εκτέλεση του Μαχμούμπ αλ-Μαμπχούχ, εκ των ιδρυτών του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, είναι στραμμένες στην Μοσάντ. Η ισραηλινή κυβέρνηση ακολουθεί τη γραμμή «δεν επιβεβαιώνω, δεν διαψεύδω» για την υπόθεση που έχει προκαλέσει διπλωματική διαμάχη με ευρωπαϊκές χώρες.
Οι αξιωματικοί της βρετανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονται στο Ισραήλ πρόκειται να συνομιλήσουν με έξι Ισραηλινούς υπηκόους βρετανικής καταγωγής, οι οποίοι βρέθηκαν στη δίνη των γεγονότων όταν αποκαλύφθηκε πως οι εκτελεστές πλαστογράφησαν και χρησιμοποίησαν στο Ντουμπάι διαβατήρια με τα στοιχεία τους.
Η βρετανική αστυνομία επισημαίνει πως οι έξι άνδρες αντιμετωπίζονται ως πιθανοί μάρτυρες εγκλήματος και όχι ως ύποπτοι. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα στη βρετανική πρεσβεία στο Ισραήλ εν γνώση των ισραηλινών Αρχών, αναφέρει το BBC.
Ο Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ δολοφονήθηκε στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στις 20 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά την άφιξή του στο εμιράτο. Οι αστυνομικές Αρχές του Ντουμπάι κατηγορούν για τη δολοφονία τη Μοσάντ και ζητούν τη σύλληψη του αρχηγού των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.
Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια με τα στοιχεία υπαρκτών προσώπων αλλάζοντας τις φωτογραφίες.
Στα μέσα Φεβρουαρίου το Ντουμπάι έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες 11 μελών της ομάδας των εκτελεστών. Ταυτόχρονα η Interpol εξέδωσε ένταλμα σύλληψής τους στις 188 χώρες-μέλη της. Πάντως, τώρα οι Αρχές του εμιράτου αναφέρουν ότι καταζητούνται συνολικά 26 «πράκτορες» σε σχέση με τη δολοφονία.
Η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή, επικαλούμενη ιατροδικαστικό πόρισμα, ότι οι δράστες της δολοφονίας του Μαχμούμπ αλ-Μαμπχούχ χορήγησαν στο θύμα μεγάλη ποσότητα αναισθητικού για να παραλύσει πριν του προκαλέσουν ασφυξία στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο αυτή για να φανεί ότι ο θάνατος είναι φυσικός, καθώς το θύμα δεν θα παρουσίαζε σημάδια αντίστασης, ανέφερε η αστυνομία.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube