Γενικά θέματα 6 Φεβρουαρίου 2010

Διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΑΒ θέλουν οι ΗΠΑ

Διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΑΒ θέλουν οι ΗΠΑ

Nέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για συνεργασια μεταξυ της ΕΑΒ και της Αμερικανικης Πολεμικης Αεροποριας διαπιστωθηκε οτι παρεχουν οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ελληνικης κρατικης εταιριας ΕΑΒ κατα επίσημη επίσκεψη του Διοικητή Αεροπορικού Υλικού της USAF Πτεράρχου Donald Hoffman, στις εγκαταστασεις της εταιριας σην Ταναγρα,σημερα Παρασκευή.

Στόχος της επίσκεψης του Νο 3 της USAF – που συνοδευόταν από 11μελή συνοδεία εξίσου υψηλόβαθμων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – ήταν να δει απο κοντα το επιτελούμενο έργο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (αναβαθμισεις 96 μαχητικων F-16) και η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας.

Σχετικα θεματα συζητησε ο πτεραρχος Donald Hoffman με τον Αρχηγο ΓΕΑ αντιπτεραρχο Βασ. Κλοκοζα απο τον οποιο εγινε δεκτος χθες στο γραφειο του.

Ο Πτέραρχος Hoffman και οι επιτελείς του, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, και συγκεκριμένα, στα εργοστάσια Αεροσκαφών και Αεροκατασκευών, στα οποία μεταξύ άλλων, υλοποιούνται προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Lockheed Martin, όπως η δομική και ηλεκτρονική αναβάθμιση των F-16 και τα προγράμματα κατασλευων μερων του μεταγωγικου C-130J και του F-16.

Ακολούθησε συζητηση για τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας,ενω εξετασθηκαν και οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ΕΑΒ οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν νέες διμερείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

O Πτέραρχος Hoffman – οπως ανακοινωσε η ΕΑΒ – εξέφρασε την ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και τη συνέχιση της συνεργασίας σε έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Ηδη οπως εχουν γραψει ΤΑ ΝΕΑ, θα γινει στην ΕΑΒ η αναβαθμιση και αλλων μαχητικων- πιθανως 10.

ΝΕΑ-ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube