Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Φεβρουαρίου 2010

Κάρ. Παπούλιας: «Δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων η Ελλάδα»

Παρών στη συνάντηση και ο Γιώργος Παπανδρέου.Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Μαχμούντ Αμπάς.Για τις επαφές που είχε στην Ευρώπη, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Τον κ. Αμπάς συνόδευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είπε στον κ. Παπούλια ότι οι συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, “πήγαν πολύ καλά”. “Εκφώνησα μια ομιλία στο Βελγικό Κοινοβούλιο, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου. Η ευρωπαϊκή θέση, σε ό,τι μας αφορά, είναι πολύ καλή και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ισπανία, που αποδεικνύει ότι η Ευρώπη θέλει να παίξει ένα πολύ βασικό ρόλο.”, πρόσθεσε.

Ο Κάρολος Παπούλιας, σημείωσε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο είναι φίλος και από την πλευρά του ο κ. Αμπάς εξέφρασε την προσδοκία του “αυτή η ευρωπαϊκή θέση να προωθηθεί μελλοντικά. Και θεωρείται πολύ πιο προωθημένη σε σύγκριση με την αμερικανική τοποθέτηση. Γι’αυτό αναμένουμε από το Κουαρτέτο να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις σκέψεις”.

“Αισθανόμαστε και τρέφουμε απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποστήριξή σας και η δική σας θέση οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυτή τη στάση, διότι η θέση της Ελλάδας είναι πάντοτε μία ξεχωριστή θέση υπέρ ημών, υπέρ του προβλήματος της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό εμείς πάντοτε αισθανόμαστε ότι εσείς φροντίζετε, μεριμνάτε για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και δίνετε σ’ αυτό απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα.”, τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στον κ. Αμπάς ότι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει φέρει στη Σοσιαλιστική Διεθνή το θέμα, την οποία χαρακτήρισε “ένα σπουδαίο forum για την υποστήριξη των δικαίων του παλαιστινιακού λαού”.

“Εμείς, κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε ότι η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων. Και συνεχίζει να είναι.”, τόνισε ο κ. Παπούλιας, με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να απαντά: “Και είναι μια θέση, μάλιστα, προωθημένη και χαιρόμαστε πραγματικά που υπάρχει αυτή η σχέση μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Μας συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί, κύριε Πρόεδρε, με σας, με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον πατέρα του”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube