REAL TIME |

Weather Icon

Υποσχέσεις Χρυσοχοΐδη για ένταση των απελάσεων

Υποσχέσεις Χρυσοχοΐδη για ένταση των απελάσεων


Περισσότερο από 10% οι μη έχοντες ιθαγένεια στην Ελλάδα σύμφωνα με το «Time»
Ενταση των απελάσεων και ενίσχυση των συνόρων, προκειμένου να γίνει αντιληπτό σε όλους πως «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δήλωσή του στο περιοδικό «Time». Aναφέρει ακόμη πως θα δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής μεταναστών.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι τεράστιο, αφού η χώρα καλείται να διαχειριστεί χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, με απόλυτο πάντα σεβασμό στην αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες τους. Από την άλλη πλευρά τόνισε ότι η χώρα μας είναι πολύ μικρή και δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που εισρέουν σ’ αυτήν.
Η δημοσιογράφος στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι μη έχοντες ιθαγένεια αποτελούν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού. Η πλειονότητα των νέων μεταναστών προέρχεται από τις βαλκανικές χώρες και κυρίως από την Αλβανία, ενώ τα τελευταία χρόνια εισρέουν μη νόμιμοι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως δίοδο.
Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 περίπου το 1/4 των συλλήψεων μη νόμιμων μεταναστών της Ευρώπης έγινε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις περισσότερες συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη και για το διπλάσιο αριθμό των συλλήψεων της Ιταλίας.
Επίσης, το ρεπορτάζ αναφέρεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την παροχή ιθαγένειας, υπό προϋποθέσεις, σε μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Λαθρομετανάστες στο Φαρμακονήσι
Πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με 34 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε το πρωί στην περιοχή του Φαρμακονησίου.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος διαπιστώνοντας ότι η λέμβος παρουσίαζε εισροή υδάτων, ενώ παράλληλα οι αλλοδαποί, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού, αφαίρεσαν τον εξωλέμβιο κινητήρα και τον πέταξαν στη θάλασσα.
Το πλήρωμα του Λιμενικού περισυνέλεξε με ασφάλεια τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου και ακολούθως στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ενώ η λέμβος κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.
NAYTEMΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube