REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 5 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ …ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΠΥΡΩΝ

Κατοστάρι με άσχημη εκκίνηση.«Δεν μπορώ να θυμηθώ να έχει συμβεί ξανά τέτοιο γεγονός στο παρελθόν. Μια κυβέρνηση να έχει κάνει μια τόσο άσχημη αρχή. Πρόκειται για καταστροφή».

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
«Δεν μπορώ να θυμηθώ να έχει συμβεί ξανά τέτοιο γεγονός στο παρελθόν. Μια κυβέρνηση να έχει κάνει μια τόσο άσχημη αρχή. Πρόκειται για καταστροφή». Με τα λόγια αυτά σχολίασε ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, τη συμπλήρωση των πρώτων εκατό ημερών της κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων.

Και σε πολλά από όσα υποστηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, φαίνεται να έχει δίκιο. Η κυβέρνηση που σχημάτισε πριν από τρεις μήνες η Αγκελα Μέρκελ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με τους Φιλελεύθερους δεν έχει και την καλύτερη αρχή που κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί. Τα δύο κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό συγκρούονται συνεχώς μεταξύ τους για θέματα που αφορούν την οικονομία, την υγεία, την εξωτερική πολιτική, ακόμη και για το εάν θα αγορασθούν ή όχι τα περίφημα CD από την Ελβετία, τα οποία και περιέχουν ονόματα φοροφυγάδων.

Η Αγκελα Μέρκελ κινείται στην ομίχλη, χωρίς ξεκάθαρο στόχο, συγκρουόμενη συνεχώς με τον αρχηγό των Φιλελευθέρων και υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε. Μέσα στις πρώτες εκατό μέρες η κυβέρνηση έχασε ήδη έναν υπουργό, τον Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ, ο οποίος και παραιτήθηκε εξαιτίας του πολέμου στο Αφγανιστάν, ενώ ένα συνεχές θέμα τριβής είναι η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία.

«Υπηρέτες» των λόμπι

Πριν από λίγες εβδομάδες, γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι το Φιλελεύθερο Κόμμα είχε λάβει μεγάλες δωρεές από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις λίγο πριν από τις εκλογές. Και δεν ήταν τυχαίο ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η νέα κυβέρνηση, ήταν η μείωση του ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που το μόνο που έχει κάνει μέχρι στιγμής είναι να εξυπηρετεί τα διάφορα επιχειρηματικά λόμπι», δήλωσαν με ανακοίνωσή τους οι Πράσινοι.

Η Αγκελα Μέρκελ και ο Γκίντο Βέστερβελε φυσικά και υπερασπίστηκαν το έργο της κυβέρνησής τους, θυμίζοντας ότι μέσα σε τρεις μήνες μεταρρύθμισαν το φορολογικό σύστημα, απαλλάσσοντας από υψηλούς φόρους επιχειρήσεις και οικογένειες, δίνοντας νέα ώθηση στην οικονομία, ενώ στο θέμα της οικονομικής κρίσης η Γερμανία φαίνεται να βγαίνει από το τούνελ. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube