Weather Icon
Γαλλία , Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ 2 Φεβρουαρίου 2010

Άρνηση χορήγησης γαλλικής υπηκοότητας λόγω μπούργκας

Άρνηση χορήγησης γαλλικής υπηκοότητας λόγω μπούργκας


Ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσόν, αρνήθηκε τη χορήγηση υπηκοότητας σε έναν ξένο ο οποίος υποχρεώνει τη Γαλλίδα σύζυγό του, να φορά ισλαμική μπούργκα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά τα συμπεράσματα κοινοβουλευτικής επιτροπής, που προτείνει την απαγόρευση σε δημόσιους χώρους του χαρακτηριστικού τρόπου ένδυσης των φανατικών μουσουλμάνων γυναικών.

«Ο Ερίκ Μπεσόν επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε και διαβίβασε σήμερα στον πρωθυπουργό, πρόταση για άρνηση χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε έναν ξένο υπήκοο, που έχει παντρευτεί Γαλλίδα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης.

«Διαπιστώθηκε κατά την έρευνα και την συζήτηση των προϋποθέσεων, ότι αυτό το άτομο υποχρέωνε τη σύζυγό του να φορά μπούργκα, στερώντας της την ελευθερία να μετακινείται ακάλυπτη, ακυρώνοντας τις αρχές της λαϊκότητας και της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το γαλλικό υπουργείο Μετανάστευσης δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του ατόμου που ζητούσε να του δοθεί γαλλική υπηκοότητα, ούτε τη χώρα από την οποία προέρχεται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube