Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Φεβρουαρίου 2010

Επίθεση εναντίον Σαρκοζί

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε ότι πολλές χώρες της ΕΕ «συμπεριφέρονται ανέντιμα» στην Τουρκία, «θέτοντάς της όρους που δεν προβλέπονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Με αφορμή τα εγκαίνια του τουρκόφωνου τμήματος του δικτύου Euronews (το οποίο εκπέμπει σε οκτώ ευρωπαϊκές γλώσσες αλλά όχι στα ελληνικά), ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε ειδικότερα «ακατανόητη» τη στάση του Γάλλου προέδρου, Σαρκοζί, αλλά διαβεβαίωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ωσότου… και οι 27 χώρες της πουν ότι δεν τη θέλουν!

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει χριστιανικό κλαμπ ούτε να συμμετέχει σε εκστρατεία ισλαμοφοβίας», προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Αφού χαρακτήρισε «ιστορικό ευρωπαϊκό λάθος» την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, αναφέρθηκε στο Κουρδικό, στο Αρμενικό, αλλά και στη διαμάχη με το Ισραήλ.

Ισραήλ
«Το Τελ Αβίβ πρέπει να αναλογιστεί τι κόστος θα έχει αν χάσει έναν φίλο σαν την Τουρκία», προειδοποίησε ο Ερντογάν, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί «καλλιέργειας αντισημιτισμού», που του απηύθυνε πρόσφατα το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. «Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια. Οταν δολοφονούνται αθώοι πολίτες από βόμβες φωσφόρου, παραβιάζονται οι συνθήκες του ΟΗΕ», είπε ο ισλαμιστής πρωθυπουργός αναφερόμενος στους Παλαιστινίους της Γάζας.

ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube