Weather Icon

Έντονα καταδικάζει τη δολοφονία αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι η ΕΕ

Έντονα καταδικάζει τη δολοφονία αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι η ΕΕ


Χωρίς ξεκάθαρη αναφορά
Το θέμα αναμένεται να συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται κατά τη σύνοδο στις Βρυξέλλες να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση που θα καταδικάζει έντονα τις δολοφονίες και τη χρήση πλαστών διαβατηρίων. Αν και το Ισραήλ ενδέχεται να μην αναφέρεται ξεκάθαρα, στόχος είναι η καταδίκη της δολοφονίας αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι.
Το κείμενο της ανακοίνωσης πιθανώς να μην αναφέρεται ξεκάθαρα στο Ισραήλ, αλλά στόχος του θα είναι η έκφραση δυσαρέσκειας για την δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι από ομάδα δολοφόνων που χρησιμοποίησαν πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια και για την οποία οι αρχές του Ντουμπάι πιστεύουν ότι εστάλη από το Ισραήλ.
«Θα είναι μια έντονη ανακοίνωση. Θα αναφέρεται σε εξωδικαστική δολοφονία και στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν τέτοια διαβατήρια. Δεν έχει σημασία εάν θα αναφέρεται το Ισραήλ, το μήνυμα θα είναι σαφές. Πόσες χώρες θα μπορεί να αφορά;» ανέφερε διπλωματική πηγή.
Οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν πλαστά βρετανικά, ιρλανδικά, γαλλικά και γερμανικά διαβατήρια και ότι εστάλησαν από το Ισραήλ.
Ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχος» για τη χρήση ευρωπαϊκών διαβατηρίων από τα μέλη της ομάδας των δολοφόνων.
«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι που ευρωπαϊκά διαβατήρια, αυστηρά νομικά έγγραφα, έγινε δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαφορετικούς από τη χρήση (για την οποία προορίζονται).
»Θα συζητήσουμε (με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ) και ελπίζω ότι θα υπάρξει μια ανακοίνωση η οποία θα εκφράζει την ανησυχία των Ευρωπαίων για το θέμα» δήλωσε πριν από τη σύνοδο ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube