Γενικά θέματα 6 Φεβρουαρίου 2010

Η Τιμοσένκο απειλεί με νέα «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία

Η Τιμοσένκο απειλεί με νέα «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία

ΚΙΕΒΟ. Με επανάληψη της «πορτοκαλί επανάστασης» απείλησε, χθες, τον αντίπαλό της στον δεύτερο εκλογικό γύρο της Κυριακής η Ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, κλιμακώνοντας την ήδη θυελλώδη φραστική αντιπαράθεση των δύο «μονομάχων» διεκδικητών της ουκρανικής προεδρίας.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν τον φιλορώσο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δέκα μονάδες μπροστά, η κ. Τιμοσένκο οραματίζεται νέες σαρωτικές διαδηλώσεις όπως εκείνες του 2004

«Μην τον αφήσετε να βιάσει τη Δημοκρατία», πρότεινε, χθες, στους οπαδούς της η κ. Τιμοσένκο, κατηγορώντας εκ νέου τον κ. Γιανουκόβιτς -πρώην πρωθυπουργό και πρώην συγκάτοικο στην εξουσία τού πρώην συμμάχου της στην επανάσταση Βίκτορ Γιούσενκο- ότι σκοπεύει να νοθεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πολιτικοί παρατηρητές σχολίασαν, πάντως, ότι η κ. Τιμοσένκο συμπεριφέρεται ήδη ως ηττημένη και ότι «κάθε μέρα που περνά αφήνει τον έλεγχο της κατάστασης να της γλιστρά από τα χέρια»…

Νέα αφορμή για τις διαμαρτυρίες της κ. Τιμοσένκο στάθηκε η κοινοβουλευτική απόφαση της Τετάρτης με την οποία αποσύρθηκε ο νόμος που απαιτούσε την παρουσία αντιπροσώπων αμφότερων των υποψηφίων στα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να επικυρωθεί το αποτέλεσμα. «Εάν ο Γιανουκόβιτς θέλει μια τίμια μάχη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, αλλά εάν στόχος του είναι η απάτη, είμαστε σε θέση να τον αποκρούσουμε με τρόπο τέτοιον που δεν έχει ξαναδεί, ούτε καν το 2004», δήλωσε η κ. Τιμοσένκο σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο. Απαντώντας, το Κόμμα των Περιοχών του πρώην πρωθυπουργού υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι «υστερικές δηλώσεις αυτού του τύπου δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά κατασκευασμένα ψεύδη». Ο Γιανουκόβιτς, όπως είναι γνωστό, είχε αρχικά ανακηρυχθεί νικητής των εκλογών του 2004, αλλά μετά τις «πορτοκαλί» μαζικές διαδηλώσεις με επικεφαλής το δίδυμο Γιούσενκο – Τιμοσένκο, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το εκλογικό αποτέλεσμα και διέταξε νέο γύρο, τον οποίον κέρδισαν οι τελευταίοι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube