REAL TIME |

Γενικά θέματα 18 Φεβρουαρίου 2010

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας ακυρώνει ψήφους του κόμματος της Τουρκικής Μειονότητας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας ακυρώνει ψήφους του  κόμματος της Τουρκικής Μειονότητας

To ανώτατο δικαστήριο της Βουλγαρίας την Τρίτη αποφάσισε να ακυρώσει μέρος των ψήφων που προέρχονταν απο την Τουρκία στις γενικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου της Βουλγαρίας. Ως αποτέλεσμα της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βουλγαρίας, το (MRF) Κίνημα της τουρκικής μειονότητας έχασε μια έδρα στο κοινοβούλιο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας δήλωσε ότι ακύρωσε την εκλογή των τριών μελών του κοινοβουλίου εξαιτίας των παρατυπιών που σημειώθηκαν σε εκλογικά τμήματα για τους ομογενείς στην Τουρκία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βουλγαρίας αποφάσισε όπως αποκλειστούν 18.358 ψήφοι απο 23 εκλογικά κέντρα στην Τουρκία – συμπεριλαμβανομένων και των 18.140 ψήφων που έλαβε το κόμμα της τουρκικής μειονότητας Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών – από την τελική καταμέτρηση, λόγω παρατυπιών.

Η παρατυπία έγκειται στο γεγονός ότι οι ψηφοφόροι με διπλή ιθαγένεια βουλγαρική και τουρκική ψήφισαν δύο φορές και επίσης ψηφοφόροι οι οποίοι δεν είχαν λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία στην Τουρκία είχαν εγγραφεί στους καταλόγους ότι είχαν ψηφίσει.

Το MRF διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς ως λανθασμένη και φαύλη , και δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα VMRO εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά από άλλη σκοπιά. Οι εθνικιστές θεωρούν ότι το δικαστήριο έπρεπε να ακυρώσει όλες τις ψήφους από την Τουρκία, πράγμα που θα σήμαινε ότι επτά βουλευτές του MRF θα έχαναν την βουλευτική τους ιδιότητα

hurriyetdailynews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube