Weather Icon

Αναγνώριση Αρμενικής Γενοκτονίας απο το Σουηδικό Κοινοβούλιο;


Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ακόμη απειλή για την αναγνώριση της “γενοκτονίας” των Αρμενίων από το Σουηδικό Κοινοβούλιο το οποίο και ετοιμάζεται να ψηφίσει σχετικά με μια πρόταση που κατετέθη και περιγράφει τη «σφαγή» των Αρμενίων, Ασσυρίων και Χαλδαίων κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως “γενοκτονία”.

Η Άγκυρα βρίσκεται επίσης σε εξαιρετικά άβολη θέση μετά και την προγραμματισμένη ψηφοφορία σε επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ, τον Απρίλιο επί ενός ψηφίσματος για την αναγνώριση των «δολοφονιών» των Αρμενίων κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στα τέλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως “γενοκτονία.

Tούρκοι πολιτικοί προειδοποίησαν τις σουηδικές αρχές ότι η ψηφοφορία σχετικά με ένα τέτοιο θέμα στο σουηδικό κοινοβούλιο θα έβλαπτε τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Σουηδίας και θα δημιουργούσε προβλήματα στην έγκριση των πρωτοκόλλων που υπεγράφησαν από την Τουρκία και την Αρμενία

Η πρόταση υποστηρίζεται από το σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αντιπολίτευσης , το οποίο και πρωτοστατεί στην κίνηση αυτή καθώς από κόμματα της Δεξιάς που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό. Μια παρόμοια πρόταση που επιζητούσε την αναγνώριση των «δολοφονιών» του 1915 ως “γενοκτονία” δεν εγκρίθηκε από το σουηδικό κοινοβούλιο το 2007.
todayszaman

*Πάγια αρχή των Τούρκων είναι να αποκαλούν την γενοκτονία των Αρμενίων ως “σφαγή ή “δολοφονίες”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube