Weather Icon

H αθάνατη ελληνική λαϊκή άποψη

H αθάνατη ελληνική λαϊκή άποψη


Σχόλιο ανώνυμου στην ανάρτηση “Μετανάστες ή έποικοι;“.
Δεν γνωρίζουμε αν το κείμενο είναι όντως κάποιου λαϊκού παιδιού που ‘δεν είναι του πανεπιστημίου’, όπως λέει ή αν το έγραψε κάποιος επιτήδειος. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, το κείμενο αξίζει από πολλές απόψεις. Διαβάστε το.

Μάγκες, εμένανε δεν με στεναχωρεί ο Αλβανός. Ποσώς μάλλον η Αλβανίδα.

Το περασμένο Σάββατο, καθ`ότι καταγωγή έχω απο τα περίχωρα του Πύργου, είχα πάει σ` ένα σκυλάδικο με τα ξαδέρφια μου στον Πύργο. Σαββάτο βράδυ γάρ, τι να κάνεις να κάτσεις μέσα δηλαδή.
Σας πληροφορώ μάγκες, ότι οι καλύτερες γυναίκες εκεί μέσα ήταν τρείς Αλβανίδες απο μια παρέα All-Albo 10 ατόμων. Ακόμα θυμάμαι τα τσιφτετέλια που χορεύανε και αναστενάζω, έπαθα πολιτισμικό σόκ λέμε. Να σου και ζεμπεκιές οι Αλβανίδες, αλλά κάθε φορά που έπαιζε τσιφτετέλι όρθιες. Ημαρτον ρε σείς, μπαταρίες είχανε. Μην τα πολυλογάω, πολύ υπέφερα εκείνο το βράδυ.
Μην λέμε και πολλά, η ευγενής μας ράτσα δεν κινδυνεύει απο τα Αλβανά, που στο κάτω κάτω όλο και κάποιον Ελληνα είχανε στο αίμα τους, θές απο Πύρρο, θές απο τις Αρχαίες αποικίες, θές απο το Δεσποτάτο. Και κανέναν να μην είχανε, πάλι στα παλιά μου τα παπούτσια, Ινδο-Ευρωπαίοι είναι, οι Δωριέις απο κει πάνω ήρθανε, και στο κάτω κάτω της γραφής, 3,000 χρόνια πρίν άντε εσύ να ξεχωρίσεις τον Ιλλυρίο απο τοΝ Αχαιό, τον Ιωνα και τον Αιολέα πρίν κατέβουνε στην Ελλάδα.
Να πώ δηλαδή και του στραβού το δίκαιο, μάλλον θα ομορφύνει η ράτσα μας απο κάτι Αλβανίδες που είδα, μπουκιά και σχώριο (καθ`ότι εμείς οι Πυργιώτες/Ηλείοι δεν είμαστε ακριβώς και η πιο όμορφη Ελληνική φάρα).
Σε καμμιά 50αριά χρόνια μάλιστα, το ΛΑΟΣ θα έχει ΑΛβανό βουλευτή, και ΑΛβανούς ψηφοφόρους. Μόλις 20 χρόνια θέλανε να μείνουνε στην Ελλάδα, για να γίνουνε πιο Ελληνες κι απο μάς τους ίδιους. Που να ξεχωρίσεις την ΑΛβανίδα απο την Ελληνίδα τώρα πάνω στην πίστα του Σκυλάδικου, όλοι το ένα μας είμαστε.
Το πρόβλημα μάγκες λοιπόν, δεν είναι το Αλβανό ούτε η Αλβανίδα (αμάν και πάλι αμάν και λίγα λέω), αλλά το Πακιστάνο, ο κολλημένος ¨Αραβας και οι Αφρικανοί. ΟΙ μέν πρώτοι είναι το ένα με μας ήδη, οι δε άλλοι είναι μη αφομοιώσιμοι και θα είναι στο μέλλον μόνιμη εστία προβλημάτων για αυτή την κατακαημένη την πατρίδα μας.

ΥΓ: -Το Σαββάτο πάλι Πύργο θα πάω. Άλλο να σας τα λέω και άλλο να τα βλέπετε.
-Να με συγχωρείτε για τη λαϊκή γλώσσα, αλλά εγώ δεν είμαι του πανεπιστημίου 🙂

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube