REAL TIME |

Weather Icon

Ισραήλ προς Γκρούεφσκι: Τα Βαλκάνια επόμενο πεδίο δράσης της Τζιχάντ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Α. Λίμπερμαν, σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της FYROM Ν. Γκρούεφσκι, τον προειδοποίησε, ότι τα Βαλκάνια, θα είναι το επόμενο πεδίο δραστηριοτήτων της Τζιχάντ, μετά την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Ο κος Λίμπερμαν, τόνισε στον κο Γκρούεφσκι, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ, έχουν σαφείς ενδείξεις, ότι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές, προσπαθούν ήδη να εδραιώσουν δίκτυα σε χώρες των Βαλκανίων.

Οι κινήσεις και οι μεταφορές μουσουλμανικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από σαουδαραβικά και μουσουλμανικά ιδρύματα, σε περιοχές που κατοικούνται από Αλβανούς και μουσουλμάνους, δείχνουν ξεκάθαρα τι θα ακολουθήσει, συμπλήρωσε ο Ισραηλινός Υπουργός.

Επικαλούμενος ισραηλινές πηγές πληροφοριών, ο Λίμπερμαν είπε ότι οι μουσουλμάνοι μαχητές έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν τις εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στα Βαλκάνια. Βόσνιοι και Αλβανοί είχαν εκπαιδευθεί στα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αποστολή τους στα βαλκάνια με σκοπό να προωθήθει η ισλαμική επανάσταση, σύμφωνα με τον Λίμπερμαν.

Το θέμα των φανατικών ισλαμιστών φονταμενταλιστών και οι δραστηριότητες τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεχούς μελέτης και συζήτησης από τις διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών, των πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων που διενεργούν έρευνες για πολλά χρόνια, ιδίως μετά τη σύγκρουση στην πρώην Γιουγκοσλαβία που έληξε το 1995 με την συνθήκη του Ντέιτον, και επίσης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεμπτέμβρη του 2001.

Σε ορισμένες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τα χρήματα – που συχνά προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία – έχουν σαν σκοπό την κατασκευή μουσουλμανικών τεμενών και σχολείων. Πολλοί αναλυτές, Μουσουλμανικές Οργανώσεις και ειδησεογραφικά πρακτορεία επιμένουν ότι αυτό είναι ένα θρησκευτικό και εκπαιδευτικό έργο και ότι δεν υπάρχει τίποτα το σκοτεινό σε αυτό. Ωστόσο, ορισμένες από τις οργανώσεις που συμμετέχουν σε αυτή την αποστολή χρημάτων έχουν καταγραφεί από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αντιδρώντας στην δήλωση του Λίμπερμαν, o Γκρουέφσκι δήλωσε ότι η προειδοποίηση δεν ήταν «κάτι νέο» και ότι έχουν γίνει πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης πριν περίπου ένα χρόνο για μια τέτοια απειλή.«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλες τις πιθανότητες προς αυτή της κατεύθυνση και οι υπηρεσίες σε όλες τις χώρες πρέπει να είναι έτοιμες να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες εφόσον εκδηλώνονται,” δήλωσε ο Γκρουέφσκι,στην τηλεόραση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ,sofiaecho.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube