Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Ιανουαρίου 2010

Δύο Eurofighter αποτελειώνουν οκτώ F-15!

Οι χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-15C/D της 493ης Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πρέπει να είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους σε εκπαιδευτική κατάρτιση που έλαβε χώρα στην Ισπανία, συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Gando Air Base στις Καναρίους Νήσους, μητρική βάση της Πτέρυγας 46 (Ala 46) της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας.

Η 493η Μοίρα της USAF εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην βάση Lakenheath και αναπτύχθηκε στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου 2009 στην Ισπανία, στα πλαίσια μιας τακτικής εκπαιδευτικής κατάρτισης των Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ. Από ισπανικής πλευράς, στην άσκηση έλαβαν μέρος έξι συνολικά Eurofighter από την 11η Πτέρυγα Μάχης, όπως και μαχητικά τύπου Hornet από την 12η και 46η Πτέρυγα Μάχης. Εκτός των αμερικανικών και ισπανικών μαχητικών αεροσκαφών, στις δραστηριότητες συμμετείχαν μια σειρά από χώρες της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη συνέντευξη (Δεκέμβριος 2009) του 41χρονου Μοίραρχου της Μοίρας 111 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας, Major Juan Balesta, στις 1η Αυγούστου 2009, δύο μαχητικά Eurofighter κατάφεραν σε προσομειώσεις αερομαχίας να αποτελειώσουν έναν σχηματισμό από 8 αμερικανικά μαχητικά F-15, τα οποία είχαν τον ρόλο του επιτιθέμενου. Συγκεκριμένα, το πρώτο Eurofighter πέτυχε να «καταρρίψει» 4 μαχητικά F-15 και το δεύτερο Eurofighter πέτυχε να «καταρρίψει» τρία μαχητικά F-15.

Σημειώνεται εκ μέρους μας ότι η 493η Μοίρα της USAF στο Lakenheath ασκεί καθήκοντα QRA (Quick Reaction Alert).
fox2magazine.blog.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube