Weather Icon

Αφγανιστάν: Ιορδανό διπλό πράκτορα «δείχνει» η έρευνα για την επίθεση εναντίον στελεχών της CIA

Ιορδανός διπλός πράκτορας φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν, όπου έχασαν τη ζωή τους πράκτορες της CIA.
Η επίθεση αυτοκτονίας κατά αμερικανικής βάσης στο Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποίαν έχασαν τη ζωή τους επτά πράκτορες της CIA, εκτελέστηκε από έναν Ιορδανό, ο οποίος ήταν διπλός πράκτορας της Αλ Κάιντα, μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.
Επικαλούμενο δυτικές πηγές, το δίκτυο αποκαλύπτει πως αυτουργός της επίθεσης ήταν ο Χουμάμ Χαλίλ Αμπού Μουλάλ αλ Μπαλάουϊ, 36 ετών, γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος εργαζόταν για τις ιορδανικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο Αλ Μπαλάουϊ είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο από τις ιορδανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες είχαν πιστέψει ότι είχε αναμορφωθεί και είχε σταλεί στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, προκειμένου να διεισδύσει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα.
Όμως, κατά τα φαινόμενα εκείνος δεν είχε αποκηρύξει τα ιδεώδη του. Δυτικές αντικατασκοπευτικές πηγές τονίζουν πως είχε επικοινωνήσει με τον Ιορδανό υπεύθυνο σύνδεσμό του και του τόνισε πως έπρεπε να συναντηθεί αμέσως με ομάδα της CIA στην στρατιωτική βάση στην επαρχία Χοστ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, μεταδίδει το BBC.
Κατά τη συνάντηση πυροδότησε το γιλέκο του με τα εκρηκτικά, σκοτώνοντας και τον Ιορδανό σύνδεσμό του.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube