Weather Icon
Γαλλία , Ευρωπαϊκή Ένωση 28 Ιανουαρίου 2010

Γαλλία – Ελλάδα. Κράτη της ζώνης του ευρώ είναι έτοιμα για μια χρηματοπιστωτική διάσωση της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Λε Μοντ”.

Διάφορες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ εργάζονται, σε συνεννόηση με τα ευρωπαϊκά όργανα, για τη δημιουργία ενός μηχανισμού “χρηματοπιστωτικής υποστήριξης” της Ελλάδας, η οποία διέρχεται τη χειρότερη δημοσιονομική κρίση της των τριάντα τελευταίων ετών, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “Λε Μοντ” στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα με αυριανή ημερομηνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτά τα ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ των οποίων είναι η Γαλλία και η Γερμανία, “μελετούν, σε συνεννόηση με τα ευρωπαϊκά όργανα, τον τρόπο λειτουργίας ενός μηχανισμού χρηματοπιστωτικής υποστήριξης προς την Αθήνα“.
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε “να σχολιάσει τις φήμες και τα άρθρα που βασίζονται σε εικασίες”.

Σε αντάλλαγμα για την οικονομική τους αρωγή, οι χώρες αυτές ζητούν πάντως η ελληνική κυβέρνηση “να δεσμευθεί στην ενίσχυση του προγράμματός για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών”, γράφει η “Λε Μοντ”.
Μολονότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες απαγορεύουν θεωρητικά κάθε δυνατότητα χρηματοπιστωτικής διάσωσης μιας χώρας της ζώνης του ευρώ, “διμερή δάνεια θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να χορηγηθούν από τα κράτη εθελοντές” ενώ “η καταβολή διαρθρωτικών κεφαλαίων που θα μεταβιβαστούν στην Ελλάδα ως το 2013 μπορεί να γίνει προκαταβολικά”, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Οι διαβουλεύσεις πρόκειται να συνεχιστούν ως την επόμενη άτυπη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
expresss.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube