Γενικά θέματα 18 Ιανουαρίου 2010

Η στρατιωτικοποίηση της έκτακτης βοήθειας προς την Αϊτή: Είναι μία ανθρωπιστική ενέργεια ή εισβολή;

Η στρατιωτικοποίηση της έκτακτης βοήθειας προς την Αϊτή: Είναι μία ανθρωπιστική ενέργεια ή εισβολή;

H Αϊτή έχει μακρά ιστορία σε ότι αφορά τις στρατιωτικές επεμβάσεις και την κατοχή απο τις ΗΠΑ απο τις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Παρεμβατισμός των ΗΠΑ συνέβαλε στην καταστροφή της εθνικής οικονομίας της Αϊτής και την εξαθλίωση του πληθυσμού της.
Ο καταστροφικός σεισμός παρουσιάζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως η μοναδική αιτία των δεινών της χώρας.

Μια χώρα η οποία έχει καταστραφεί, και οι υποδομές της οποίας έχουν καταρρεύσει.
Οι άνθρωποι της ζούν σε φοβερή φτώχεια και την απελπισία. Η Ιστορία της Αϊτής (το αποικιακό παρελθόν της) έχει σβηστεί. Ο στρατός των ΗΠΑ έχει έρθει για την διάσωση ενός φτωχού Έθνους. Ποια είναι η εντολή του;

Είναι μια ανθρωπιστική επιχείρηση ή εισβολή;
Οι κύριοι παράγοντες της Αμερικής στην “ανθρωπιστική επιχείρηση” είναι το Υπουργείο Άμυνας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID).Η στρατιωτική συνιστώσα της αποστολής των ΗΠΑ, ωστόσο, τείνει να επισκιάσει τις πολιτικές λειτουργίες της διάσωσης σε απελπιστική και φτωχού πληθυσμού. Η συνολική ανθρωπιστική επιχείρηση δεν καθοδηγείται από πολιτικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, όπως η FEMA ή USAID, αλλά από το Πεντάγωνο.Η δεσπόζουσα θέση του ρόλου λήψης αποφάσεων έχει ανατεθεί στην αμερικανική Διοίκηση του Νότου (SOUTHCOM).Η σιωπηλή αποστολή της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ (SOUTHCOM), με έδρα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και με στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική είναι να διασφαλίσει τη διατήρηση των εθνικών καθεστώτων υποτέλειας, δηλαδή κυβερνήσεων -εκτελεστικών οργάνων των ΗΠΑ , προσηλωμένων στην πολιτική της Ουάσιγκτον.

globalresearch.ca

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube