REAL TIME |

Weather Icon

Χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες

Χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες


της Ελίνας Γαληνού
Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, προωθούνται πολύ ευνοικές ρυθμίσεις όσον αφορά τις προυποθέσεις χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες. Υπό το επιχείρημα της κάλυψης ανθρωπιστικών αναγκών, σχεδιάζεται να χορηγείται ελληνική ιθαγένεια με όρους πολύ πιό ελαστικούς απ΄όσους ίσχυαν μέχρι τώρα. Με άλλα λόγια, οι μετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα είτε δηλώνοντας την χώρα καταγωγής τους είτε όχι, θα βρίσκουν στο έδαφός μας δυνατότητες ένταξης, άνετης επιβίωσης, αλλά και ελληνοποίησής τους. Δεδομένου ότι σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν συναντώνται τόσο γενναιόδωρες δυνατότητες, μας βλέπω να καμαρώνουμε σε λίγα χρόνια ότι είμαστε …η Γή της Επαγγελίας!
Ισως τελικά αυτό να είναι και το μόνο ουσιαστικό κέρδος που θα αποκομίσουμε από αυτήν την κίνηση της κυβέρνησης η οποία προβαίνει σε επιτάχυνση του ρυθμού ελληνοποιήσεων μεταναστών, προκειμένου να επιτελέσει μια “εντυπωσιακή” τακτοποίηση ανθρωπιστικών αναγκών…Και όλα αυτά, σε μια εποχή που η χώρα μας ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπερπληθώρας μεταναστών και λογικά έπρεπε ν΄ αναζητεί τρόπους περιορισμού στην είσοδό τους. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα. Εχουν άραγε σταθμίσει τις μακρόχρονες επιπτώσεις που θα επιφέρει αυτή η “τακτοποίηση”; Ηδη κυκλοφορεί ένα σχετικό ανέκδοτο στο διαδίκτυο κατά το οποίο “Σε άλλες χώρες οι μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα, υφίστανται διάφορες κυρώσεις. Στην Ελλάδα, θα μπορούν να έχουν άμεσα στέγη, τροφή, εργασία, παιδεία…. δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια στα παιδιά τους!!!.” Διότι βάσει του νέου ν/σ που σκέφτεται η κυβέρνηση να προωθήσει, ο μετανάστης είτε νόμιμος είτε παράνομος, είτε γνωστής είτε άγνωστης χώρας καταγωγής, θα αποκτήσει δικαίωμα ψήφου. Και τα παιδιά του που θα γεννιούνται επί ελληνικού εδάφους, θα αποκτούν άμεσα ελληνική ιθαγένεια. Με αυτά τα δεδομένα, μας βλέπω στο άμεσο μέλλον να γινόμαστε το αδιαχώρητο από παράνομους μετανάστες και μάλιστα… οικογενειακώς. Ετσι η Ελλάδα θα καταστεί πόλος έλξης ανεξέλεγκτων ελληνοποιήσεων, μέχρι σημείου να μην έχει τόπο να σταθεί ο εγχώριος πληθυσμός της.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube