Weather Icon

Αυστραλία- Η Τουρκία αντιδρά σθεναρά εναντίον μνημείου για θύματα Γενοκτονίας

Αυστραλία- Η Τουρκία αντιδρά σθεναρά εναντίον μνημείου για θύματα Γενοκτονίας

O αυστραλιανός Τύπος επανέρχεται στο θέμα της ανέγερσης μνημείου για τα θύματα της Ασσυριακής γενοκτονίας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Φέρφιλντ του Σίδνεϊ, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας, ο Αντέμ Τσετινάι, απέστειλε επιστολή παραπόνων στο Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας τη διαμεσολάβησή του “για τη χρήση δημόσιου χώρου υπέρ μίας εθνότητας”, όπως το έθεσε.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φέρφιλντ δήλωσε πως δεν έχει να κρύψει τίποτε, ενώ ο Τούρκος Πρέσβης Ογκιούζ Οζγκε δήλωσε πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη μη ανέγερση του μνημείου, ενώ σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Ήδη, με διαμεσολάβηση της τουρκικής πρεσβείας, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Στήβεν Σμιθ, συμβούλευσε, μέσω επιστολής, τον δήμο για τη μη ανέγερση του μνημείου, αίτημα που αγνοήθηκε.

του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη
ana-mpa.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube