REAL TIME |

Γενικά θέματα 5 Ιανουαρίου 2010

Ελλάδα, η χώρα του παραλογισμού!

Ελλάδα, η χώρα του παραλογισμού!


Σε καθεστώς πλήρους οικονομικού αδιεξόδου και πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης της χώρας, δυο δημοσιογράφοι, τελευταίοι στις μετρήσεις, αμοίβονται με αστρονομικά ποσά από τον κρατικό κορβανά!

Σχόλιο του φίλου του ιστολογίου μας PISTOS788

ΕΡΤ Λυριτζής – Οικονόμου
Γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Λυριτζής-Οικονόμου: Χρυσοπληρώνονται για να είναι τελευταίοι! Ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ ετησίως οι αποδοχές του πρωινού διδύμου της ΝΕΤ.

Εάν αυτό δεν είναι σκανδαλάρα, τότε τι είναι; Το ποσό είναι τεράστιο, ασχέτως αν είναι αναντίστοιχο των επιδόσεών τους, αφού σύμφωνα με τους πίνακες της AGB, κατατάσσονται τελευταίοι στην κούρσα του πρωινού ανταγωνισμού. Το γεγονός -αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος”- είναι τουλάχιστον προκλητικό για την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, με την ανεργία να απειλεί τους περισσότερους εργαζομένους στον κλάδο, με τον Γιώργο Παπαδάκη που φιγουράρει πρώτος στη συγκεκριμένη ζώνη να δέχεται μείωση στις αποδοχές του [σσ. ας έκανε κι αλλιώς…], ενώ οι αποδοχές των παρουσιαστών του πρωινού ενημερωτικού του Mega, Οικονομέα-Καμπουράκη, με μεγαλύτερη προβολή και κυρίως καλύτερες επιδόσεις, τουλάχιστον επτά μονάδες μπροστά από τη ΝΕΤ, δεν ξεπερνούν τις 12.000-13.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως. Είναι πρωτοφανές ο ελληνικός λαός να αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ τηλεοπτικές παραγωγές και πρόσωπα που στην ανταγωνιστική ιδιωτική τηλεόραση δεν θα είχαν ιδιαίτερη τύχη. Οι παρουσιαστές της “Πρώτης γραμμής” της ΝΕΤ, Λυριτζής-Οικονόμου, εισπράττουν έκαστος 22.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως, με επιδόσεις που υπολείπονται του ανταγωνισμού και είναι οι μόνοι από τους πρωινούς παρουσιαστές που απολαμβάνουν ακόμα τέτοιους μισθούς σε περίοδο έντονης ύφεσης. Ενδεικτική των επιδόσεών τους είναι η επιπλέον καθίζηση [περίπου μιας μονάδας] που υπέστησαν από την έναρξη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. […] Πρόκειται για πρωτόγνωρες συνθήκες που δεν απαντώνται σε κανένα ιδιωτικό κανάλι, αλλά και σε κανένα μέρος του κόσμου, οι τελευταίοι στην τηλεθέαση να έσονται πρώτοι στις αμοιβές, και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Ποιος είναι υπεύθυνος; Ο κύριος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ. Βεβαίως, έχει τεράστιες ευθύνες και ο προηγούμενος, επί ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος που προσέλαβε αυτούς τους δυο για ν’ αλλάξουν το τηλεοπτικό τοπίο! Το άλλαξαν! Όταν ξεφυλλίζουν τις εφημερίδες, στέκονται με περισσό ενδιαφέρον στις σελίδες της Espresso με τα σκάνδαλα και τις γυμνές φωτογραφίες…

Όνοματεπώνυμο
Επάγγελμα
Μισθός
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δημοσιογράφος
324.000
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημοσιογράφος
324.000
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ
Δημοσιογράφος
218.976
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ
Δημοσιογράφος
176.400
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
Δημοσιογράφος
143.514
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΦΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ…
ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΩ ΣΑΠΙΛΑΣ…
ΖΚΕ…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube