REAL TIME |

Γενικά θέματα 8 Ιανουαρίου 2010

«Επίθεση» για μείωση λειτουργικών δαπανών στην Αμυνα

Θεσμοθετημένα μέτρα και όχι σχέδια και λόγια ζήτησαν από τους οικονομικούς παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας οι κοινοτικοί αντιπρόσωποι, κάνοντας σαφές ότι δεν πείθονται πως η μείωση των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου κατά 12% θα υλοποιηθεί και θα έχει και συνέχεια.

Οι οικονομικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά τη 45λεπτη συζήτηση που είχαν στο υπουργείο Αμυνας με οικονομικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώθηκαν για τα σχέδια του υπουργείου που έχουν σκοπό τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά 12% και κατά 6% στο συνολικό κόστος που περιλαμβάνει και εξοπλιστικά και αποπληρωμή δανείων.

Οι δύο Ελληνες αξιωματούχοι που εκπροσώπησαν την πολιτική ηγεσία, έδωσαν στοιχεία για μείωση και συγχώνευση στρατοπέδων, μείωση των επιδομάτων αλλά και των αποζημιώσεων των εκτός έδρας, κόστος αποπληρωμής προμηθειών αλλά και κόστος λειτουργίας πολεμικών βιομηχανιών που βρίσκονται υπό τη σκέπη του υπουργείου.

Από την πλευρά τους οι κοινοτικοί παράγοντες, αφού άκουσαν τα όσα είχαν να πουν οι Ελληνες αξιωματούχοι, εξέφρασαν την αμφιβολία τους για το κατά πόσο είναι εφικτές οι αλλαγές που προγραμματίζονται ή είναι ενέργειες που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν μια εικόνα η οποία όμως δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα ή θα αλλάξει προς το χειρότερο τα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν να θεσμοθετηθούν οι αλλαγές, ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς των οικονομικών του υπουργείου. Τέλος, οι κοινοτικοί έφυγαν λέγοντας ότι θα επανέλθουν σύντομα για να διαπιστώσουν κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου.

Κλείσιμο στρατοπέδων;
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός θα συγκαλέσουν σύσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας και των οικονομικών επιτελείων των κλάδων για να συζητήσουν τις αλλαγές που προτείνονται για να αποδειχθεί κατά πόσο αυτές είναι δυνατόν να υλοποιηθούν αμέσως, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των στρατοπέδων, η μείωση των υπηρετούντων αξιωματικών, το κόψιμο των επιδομάτων που έχουν δοθεί υπό τη μορφή αυξήσεων τα περασμένα χρόνια αλλά και τα οδοιπορικά που από τους αξιωματικούς θεωρούνται κεκτημένα.
Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube