Weather Icon

Εθνικά συμφέρονται και υπονόμευση των θεσμών της πατρίδας και του έθνους

Εθνικά συμφέρονται και υπονόμευση των θεσμών  της πατρίδας και του έθνους


του Σάββα Καλεντερίδη
Ο κ. Κακλαμάνης, με αφορμή το θέμα της διερεύνησης των υποκλοπών, δήλωσε τα εξής:
«Εκτίθεται η πλειοψηφία που δεν πρότεινε Εξεταστική γι΄ αυτή την υπόθεση, η οποία αξίζει περισσότερο από λεφτά που ίσως έφαγε ο Εφραίμ».
«Στον οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη από την εποχή της σύστασής του από τον στρατηγό Γωγούση ως και σήμερα. Μαζί με το πόρισμα πρέπει να μας σταλεί και το υλικό της έρευνας που συγκεντρώθηκε».
«Αν θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο μας, πρέπει να κληθεί και ο δικαστικός που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και, αφού την έβαλε στο αρχείο, διορίστηκε στη συνέχεια διοικητής της ΕΥΠ».
Ο κ. Κακλαμάνης έχει απόλυτο δίκιο ως προς την ουσία του αιτήματός του.
Η υπόθεση των υποκλοπών πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως.
Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης και εθνικής αξιοπρέπειας.
Όσον αφορά, όμως, την ισοπεδωτική αναφορά του κ. Κακλαμάνη στην ΕΥΠ, είναι τουλάχιστον ατυχής και λαϊκίστικη.
Είναι σαν να λέει κάποιος, με αφορμή τις άθλιες μεθοδεύσεις των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοσκωτά, τα Ίμια, τη Μαδρίτη, το Χρηματιστήριο, τον Οτζαλάν, τα Ομόλογα, το Βατοπέδιο, τη SIEMENS, τις μίζες και τη διαπλοκή, ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που στεγάζει κλέφτες, λωποδύτες και απατεώνες που απομυζούν το αίμα του ελληνικού λαού και έχουν εξευτελίσει διεθνώς τη χώρα.
Είναι σαν κάποιος να κατηγορεί συλλήβδην κόμματα και πολιτικούς ως θερμοκήπια και υποστηρικτές της τρομοκρατίας, επειδή συνελλήφθησαν παιδιά βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου να βάλλουν εναντίον της δημοκρατίας και εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος, χωρίς να έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί κανένας (περίπτωση Νιώτη, Κουράκη κλπ).
Εαν, εν πάση περιπτώσει, έχουν γίνει λάθη και εγκληματικές παραλείψεις από πλευράς στελεχών ή και των διοικήσεων της ΕΥΠ τα χρόνια της λειτουργίας της, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα υπήρχαν πολιτικοί προϊστάμενοι, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της υπηρεσίας αυτής και θα μπορούσαν να πράξουν τα δέοντα για να προλάβουν τέτοιες ενέργειες και δράσεις.
Η απαράδεκτη και εθνικά ανεύθυνη αναφορά του κ. Κακλαμάνη στο οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ, αποτελεί ύβρι σε όσους όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν με αυτοθυσία και διακινδύνευσαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στην πατρίδα πολίτιμες πληροφορίες για την εθνική μας ασφάλεια και υπονομεύει το έργο αυτής της υπηρεσίας, που καλείται να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Επίσης, η δήλωση αυτή του κ. Κακλαμάνη είναι ενδεικτική του επιπέδου, της ποιότητας και της υπευθυνότητας του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και το έθνος περίοδο, κατάσταση για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχουν -από το 1974 και εντεύθεν- οι πολιτικοί και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο υπηρετεί και ο κ. Κακλαμάνης και δευτερευόντως οι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube