REAL TIME |

Γενικά θέματα 23 Ιανουαρίου 2010

Κίνηση αβρότητας στον Μπορίσοφ από τους αγρότες του Προμαχώνα

Κίνηση αβρότητας στον Μπορίσοφ από τους αγρότες του Προμαχώνα

Σκληρό παιχνίδι εντυπώσεων παίζεται στα αγροτικά μπλόκα, καθώς χθες τα τρακτέρ άνοιξαν τον Προμαχώνα μετά την συνάντηση που είχαν σε βουλγαρικό έδαφος με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ. Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τους αγρότες από του βήματος της Βουλής, συνιστώντας τους να λύσουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στον διάλογο της Δευτέρας.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΠΟΡΙΣΟΦ ΣΤΟΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Βούλγαρο ομόλογό του ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και να μιλήσει με Βούλγαρους μεταφορείς που είναι αποκλεισμένοι επί ημέρες στα σύνορα αλλά και με Ελληνες αγρότες. «Δεν βλέπω πρόβλημα. Να πας και να δεις τους Ελληνες αγρότες», φέρεται να απάντησε ο κ. Παπανδρέου, με τη σαφή υπόμνηση ότι οι συναντήσεις πρέπει να γίνουν επί βουλγαρικού εδάφους.

Η κίνηση του κ. Μπορίσοφ προφανώς υπαγορεύτηκε από την πίεση που νιώθει στο εσωτερικό της χώρας του από την παράλυση των συγκοινωνιών και την αδυναμία μεταφοράς αγαθών. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το «Κ», είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Νωρίς χθες το πρωί ο Βούλγαρος πρέσβης στην Ελλάδα τηλεφώνησε στον υφυπουργό Οικονομίας και Ναυτιλίας κ. Μάρκο Μπόλαρη τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών, Ανταγωνισμού και Τουρισμού της χώρας του να συγκαλέσει σήμερα το πρωί σύσκεψη στα σύνορα και ότι είχε καλέσει τον νομάρχη Σερρών, τον εισαγγελέα και τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής.

Ο κ. Μπόλαρης αιφνιδιάστηκε και μόλις διασταύρωσε από της Σέρρες ότι οι τρεις προαναφερθέντες είχαν ήδη λάβει πρόσκληση, επικοινώνησε με το μέγαρο Μαξίμου ζητώντας οδηγίες. Ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός και λίγο αργότερα επικοινώνησε μαζί του ο κ. Μπορίσοφ. Κατά τη συνομιλία αυτή, που είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτών, ο Ελληνας Πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας τέτοιας σύσκεψης και αντ’ αυτής προκρίθηκε η λύση να πάει στα σύνορα ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου «συμφώνησε με την πρόθεση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας και τον προέτρεψε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία Ελλήνων αγροτών που έχουν κλείσει τη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα, επί βουλγαρικού εδάφους, για να τους εξηγήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις».

Στο κυβερνών κόμμα αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης «αγροτικά μπλόκα» αλλά και για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν «ατυχή». Μάλιστα, υπουργός, που είναι πολύ κοντά στον κ. Παπανδρέου, όταν ερωτήθη από το «Κ» απέφυγε να σχολιάσει τον επικοινωνιακό αντίκτυπο, λέγοντας με νόημα: «Ρωτήστε το Μαξίμου γι’ αυτά…».

Ρεπορτάζ: Αγγελος Μόσχοβας
Κέρδος 23/1/2010 07:15

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube