Weather Icon
Γενικά θέματα 27 Ιανουαρίου 2010

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Στα άδυτα της ΕΥΠ ψάχνουν τον μίτο της Αριάδνης

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Στα άδυτα της ΕΥΠ ψάχνουν τον μίτο της Αριάδνης

Στα… άδυτα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) επιμένουν να «εισβάλλουν» τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, φιλοδοξώντας να ανοίξουν τον φάκελο των υποκλοπών της περιόδου 2004-2005 που η κυβέρνηση της ΝΔ χαρακτήρισε «απόρρητο».
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε χθες να ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά πρόσφατη νομοθεσία που επιτρέπει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο επί της ΕΥΠ, προκειμένου να ζητηθεί το πόρισμα για τις υποκλοπές που αρχειοθετήθηκε από τη Δικαιοσύνη, αλλά και να κληθούν για εξέταση οι τρεις τελευταίοι επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών κκ. Δ. Παπαγγελόπουλος , Ι. Κοραντής και Π. Αποστολίδης. Σε εκκρεμότητα ωστόσο παρέμεινε το αίτημα ορισμένων κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠαΣοΚ για μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών σε Εξεταστική, αφού, κατά πληροφορίες, δεν βρίσκει σύμφωνη την κυβερνητική ηγεσία, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη. «Εκτίθεται η πλειοψηφία που δεν πρότεινε Εξεταστική γι΄ αυτή την υπόθεση, η οποία αξίζει περισσότερο από λεφτά που ίσως έφαγε ο Εφραίμ» τόνισε.
«Στον οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη από την εποχή της σύστασής του από τον στρατηγό Γωγούση ως και σήμερα» συνέχισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, επιμένοντας ότι «μαζί με το πόρισμα πρέπει να μας σταλεί και το υλικό της έρευνας που συγκεντρώθηκε».
«Αν θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο μας, πρέπει να κληθεί και ο δικαστικός που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και, αφού την έβαλε στο αρχείο, διορίστηκε στη συνέχεια διοικητής της ΕΥΠ» πρότεινε επίσης ο κ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο.
Τον τελευταίο έσπευσε να υπερασπιστεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι «δεν ήταν ο μόνος δικαστικός που είχε την ευθύνη, αφού την υπόθεση χειρίστηκαν και άλλοι, όπως ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινός, αλλά και ο κ. Ι. Διώτης που είχε αναλάβει τη δικογραφία για τον θάνατο Τσαλικίδη».
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube