Weather Icon

Ανώτατο Γερμανικό Δικαστήριο σταματάει την έκδοση στην Τουρκία μέλους του ΠΚΚ

Karlsruhe, Γερμανίας – το ανώτατο Γερμανικό δικαστήριο σταμάτησε την έκδοση ενός δήθεν Κούρδου επαναστάτη στην Τουρκία, διατεινόμενο ότι ισόβια κάθειρξη χωρίς αποφυλάκιση ήταν μια πολύ βάρβαρη και απάνθρωπη τιμωρία, σύμφωνα με μία ετυμηγορία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Ο 38χρονος άνδρας, που είναι υπο κράτηση στην Γερμανία προ της εκδόσεως του, κατηγορείται σαν υπεύθυνος για την περιοχή της Τουρκίας του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ΠΚΚ που διέταξε την βομβιστική επίθεση το 1999 στην οποία σκοτώθηκαν 2 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 14.

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στο Karlsruhe είπε ότι ήταν αντισυνταγματικό για τους Γερμανούς αξιωματούχους να συνεργαστούν με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να στείλουν τον άνθρωπο στην φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του . Οι Γερμανικοί περίοδοι εγκλεισμού δεν ξεπερνούν τα 15 χρόνια σε κράτηση.

Το Γερμανικό Σύνταγμα απαγορεύει τις τιμωρίες που είναι άγριες, απάνθρωπες ή υποτιμητικές . Η απόφαση εκδόθηκε στης 13 Ιανουαρίου αλλά δεν ανακοινώθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέχρι την Παρασκευή , αφού καθαρογράφτηκε από το προσωπικό.
Η Τουρκία θέλει να τον κατηγορήσει για υποτιθέμενη οργάνωση βομβιστικής επίθεσης στην Αν. Ανατολία τον Απρίλιο του 1999. Λέγεται ότι είναι αρχηγός στο Μαρξιστικό ΠΚΚ στην περιοχή Erzurum . Οι κατηγορίες θα του επέτρεπαν να έχει μια επαχθή καταδίκη, με την έννοια κάποιου που του απαγορεύεται να καταθέσει.

Το Γερμανικό Εφετείο προηγούμενος είχε δεχθεί την έκδοση ,αλλά ανατράπηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο , το οποίο είπε ότι μια βαριά καταδίκη θα μπορούσε να αποφευχθεί στην Τουρκία μόνο σε περίπτωση βαριάς ασθένειας ή ασθένειας σε τελευταίο στάδιο..

Η υπόθεση θα αποσαφηνιστεί στο εφετείο το οποίο θα πρέπει να λάβει υπόψη του εάν ο κατηγορούμενος έχει κάποια πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος και να αρχίσει από την αρχή ζώντας την ζωή του νόμιμα. Ο δικηγόρος του είπε ότι αποχώρησε από το ΠΚΚ το 2001 και αρνείται οποιοιδήποτε ανάμιξη στην βομβιστική ενέργεια

http://www.monstersandcritics.com/news/europe/news/article_1527571.php/Top-German-court-halts-extradition-to-Turkey-of-PKK-man

Μετάφραση:Κα.Χριστίνα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube