Γενικά θέματα 9 Δεκεμβρίου 2009

Οι Νεκροί Τουρκοι στρατιώτες μεταφέρονται για ταφή στους τόπους καταγωγής τους

Οι Νεκροί Τουρκοι στρατιώτες μεταφέρονται για ταφή στους τόπους καταγωγής τους


Οι βιογραφίες των επτά στρατιωτών διαβάστηκαν κατά την τελετή στην Tokat και ο διοικητής της επαρχιακής χωροφυλακής συνταγματάρχης Hüseyin Tosunlu εκφώνησε λόγο.Οι κάτοικοι στην Tokat επίσης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το στρατιωτικό σταθμό όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, διαμαρτυρόμενοi για τους θανάτους των στρατιωτών και φωνάζοντας, “Η ζωή μου να θυσιαστεί για σας, για τη χώρα μου,” και “Οι Μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η χώρα δεν θα διαιρεθεί . Μετά την τελετή, οι σωροί των στρατιωτών μεταφέρθηκαν στους τόπους γεννήσεων τους για την ταφή τους.




Πορείες Διαμαρτυρίας για τον θάνατο των Τουρκων στρατιωτών, έγιναν σε πολλά σημεία της Τουρκίας απο κατοίκους, σημαίες αναρτηθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις, πολοί κάτοικοι συνόδευσαν τους σωρούς. Στο Πανεπιστήμιο Trakya στη βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης συγκεντρώθηκαν περίπου 500 φοιτητές και διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση.

Μια ομάδα αποφοίτων λυκείου συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι του δολοφονηθέντος στρατιώτη Cengiz Sarıbaş στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση.Σε απάντηση, ο πατέρας του είπε: «Αυτός ο πόλεμος θα πρέπει να λήξει, [αλλιώς] πολλοί θα πεθάνουν. Αυτό είναι ένας πόλεμος χωρίς νόημα. “
hurriyetdailynews.com,xinhuanet.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube