Γενικά θέματα 4 Δεκεμβρίου 2009

Τουρκία – Δημόσια διπλωματία με τη χρήση των σύγχρονων επικοινωνιακών διαύλων

Τουρκία – Δημόσια διπλωματία με τη χρήση των σύγχρονων επικοινωνιακών διαύλων

Στη δημόσια διπλωματία με τη χρησιμοποίηση σύγχρονων μέσων, όπως το Facebook και το Tweeter, προσανατολίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Ναμίκ Ταν.

“Στις υφιστάμενες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, αποκτά προτεραιότητα και σημασία η ενημέρωση της εντόπιας, ξένης και διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις προσεγγίσεις και την πρακτική της εξωτερικής πολιτικής, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής δημόσιας διπλωματίας και με χρήση των σωστών επικοινωνιακών διαύλων”, είπε ο Ναμίκ Ταν.

Οπως ανέφερε, συνεχίζονται οι σχετικές τεχνικές προετοιμασίες, μετά την ολοκλήρωση των οποίων “θα υπάρξει πιο στενή επικοινωνία με ένα ευρύ περιβάλλον, όπως τα ΜΜΕ, οργανισμούς μελετών, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τα πανεπιστήμια”.

Πρόσθεσε επίσης ότι εκτός από κλασικές μεθόδους, όπως περιοδικές διερευνητικές συναντήσεις, θα χρησιμοποιηθούν και σύγχρονα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας όπως το Facebook και το Tweeter.-
Πηγή: ΑΠΕ

Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείο για όλους τους πολίτες στην Τουρκία

Τα δελτία ταυτότητας των Τούρκων πολιτών σύντομα θα αναγράφουν προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις οποίες θα εκχωρεί το κράτος.

«Στο δελτίο ταυτότητας κάθε παιδιού θα αναγράφεται από την ημέρα της γέννησής του μια διεύθυνση email» ανέφερε στην εφημερίδα Bogun ο Ταϊφούν Ατζαρέρ, επικεφαλής της τουρκικής Εποπτικής Αρχής Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα Anaposta, που είναι έτοιμο να αρχίσει να υλοποιείται, προβλέπει ότι καθένας απο τους 74 εκατομμύρια Τούρκους θα έχει στη διεύθυνσή του 10 GB αποθηκευτικού χώρου.

Τα κρατικά email είναι η τελευταία εξέλιξη στις διαδικτυακές ανησυχίες της Τουρκίας, η οποία εμποδίζει την πρόσβαση στο YouTube και ετοιμάζεται να δημιουργήσει τη δική της μηχανή αναζήτησης από το 2010.

«Οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο έχουν την έδρα τους σε ξένες χώρες και δεν καλύπτουν τις ανάγκες της Τουρκίας. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει και προβλήματα ασφάλειας» εκτίμησε ο Ατζαρέρ.
NEA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube