REAL TIME |

Γενικά θέματα 8 Δεκεμβρίου 2009

Η Τεχεράνη απέρριψε την ιδέα της τουρκικής διαμεσολάβησης

Το Ιράν απέρριψε την Τουρκία ως διαμεσολαβήτρια για την επίλυση της διένεξής του με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο η Δύση εκφράζει φόβους ότι αποτελεί συγκάλυψη της επιδίωξής του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να γίνει “σημαντικός παίκτης” στις προσπάθειες επίλυσης της διαμάχης που έχει ξεσπάσει με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Από την πλευρά της η Αγκυρα δηλώνει πρόθυμη να συμβάλει στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης στο πρόβλημα.

Ομως το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα.

“Εκφράσαμε με σαφήνεια τις απόψεις μας για το πυρηνικό ζήτημα…η Τουρκία θέλει να διαδραματίσει ένα ρόλο στην επίλυση του πυρηνικού ζητήματος, δεν πιστεύουμε όμως ότι οι διαφανείς απόψεις μας χρειάζεται να διερμηνευθούν από άλλες χώρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ραμίν Μεχμανπαράστ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

iKypros
08/12/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube