Γενικά θέματα 7 Δεκεμβρίου 2009

“Το ‘Ρεσάλτο’ είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο και όχι μια κλειστή γιάφκα όπου παρασκευάζεται παράνομο εκρηκτικό υλικό”

“Το ‘Ρεσάλτο’ είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο και όχι μια κλειστή γιάφκα όπου παρασκευάζεται παράνομο εκρηκτικό υλικό”

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ο υπολογιστής που βρέθηκε στο στέκι του Κερατσινίου Αναζητώνται περαιτέρω στοιχεία.Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Ρεσάλτο» του Κερατσινίου.Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως η επίμονη προσπάθεια των αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν στο κτίριο να καταστρέψουν τον υπολογιστή δείχνει ότι κάτι ήθελαν να κρύψουν.
Ο υπολογιστής βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να εξεταστεί ο σκληρός του δίσκος.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, στον υπολογιστή έχουν βρεθεί αποσπάσματα από προκηρύξεις οργανώσεων που αναλάμβαναν την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς.

Από την εξέταση του σκληρού δίσκου θα αποδειχθεί αν τα κείμενα αυτά αποτελούν αντίγραφα κειμένων που αναρτήθηκαν πρώτα στο Διαδίκτυο ή γράφτηκαν στον υπολογιστή που κατασχέθηκε.

Στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ένα παλιό σπίτι στην οδό Ερμού 9 στο Κερατσίνι συνελήφθησαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων η κόρη και ο γιος του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη.

Νιώτης για “Ρεσάλτο”: “Είναι ένα ανοιχτό πολιτιστικό καφενείο, όχι γιάφκα”

“Το ‘Ρεσάλτο’ είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο και όχι μια κλειστή γιάφκα όπου παρασκευάζεται παράνομο εκρηκτικό υλικό” είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, σχολιάζοντας την σύλληψη των δύο παιδιών του στο εν λόγω στέκι, ενώ τόνισε ότι “θα περάσει μαζί τους αυτή τη δοκιμασία” δεσμευόμενος να μην χρησιμοποιήσει την πολιτική του ιδιότητα προκειμένου τα παιδιά του να τύχουν ξεχωριστής, διακριτικής μεταχείρισης.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (7/12) στο ραδιοφωνικό σταθμό flash 96, ο κ. Νιώτης δήλωσε ότι “το ‘Ρεσάλτο’ το ξέρουμε 10 χρόνια στο Κερατσίνι ως κοινωνικό θεσμό, που παρεμβαίνει με την έκδοση εφημερίδας αλλά και άλλες δραστηριότητες”.

“Το σημαντικό είναι» είπε «ότι συνελήφθησαν 22 άτομα και ότι κάποιοι κατηγορούνται για δύο κακουργήματα (σ.σ.: της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της κατοχής εκρηκτικού υλικού)” είπε.

Ο κ. Νιώτης δήλωσε επίσης ότι σέβεται την προσπάθεια που γίνεται τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης όσο και από την αστυνομία για την καταστολή των βίαιων επεισοδίων.

Χθες, ο κ. Νιώτης είχε δηλώσει: “Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχω εμπιστοσύνη και στα παιδιά μου που είναι ενήλικες”, ενώ επισήμανε ότι το “Ρεσάλτο” ήταν ένα παλιό σπίτι όπου ο καθένας μπορούσε να το επισκεφθεί και να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του.

Τα παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – η 30χρονη κόρη του η οποία είναι δικηγόρος και ο 28χρονος γιος του μεταπτυχιακός φοιτητής στην Πάτρα – κρατούνται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (5/12), καθώς ήταν μεταξύ των 22 συλληφθέντων στο αντιεξουσιαστικό στέκι “Ρεσάλτο” του Κερατσινίου.

Στο στέκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 κενά μπουκάλια, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, 2 καλέμια, 2 μπιτόνια εύφλεκτο υγρό, 7 κοντάρια, 3 κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ κατηγορούνται επίσης και για τέσσερα πλημμελήματα.

Τα παιδιά του κ. Νιώτη κρίθηκαν κρατούμενοι και τη Δευτέρα οδηγούνται – μαζί με τους άλλους 20 – στην Εισαγγελία Πειραιά.
ΝΕΑ,Νewstime.gr,newsit.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube