Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 14 Δεκεμβρίου 2009

«Σημαντική η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ»

«Σημαντική η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ»


Την πεποίθηση πως η ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς είναι αποφασιστικής σημασίας για την μακροπρόθεσμη ασφάλεια και σταθερότητα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου, ο κ. Ράσμουσεν υπογράμμισε πως στηρίζει τα «βήματα» που έκανε πρόσφατα η Σερβία, προκειμένου να προωθήσει τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως «είναι στο “χέρι” των πολιτών να αποφασίσουν εάν η ένταξη (της χώρας) στη Συμμαχία είναι προς όφελος της Σερβίας».
Ερωτηθείς εάν θεωρεί τη Διακήρυξη της Ουδετερότητας που πρόσφατα υιοθέτησε η σερβική Βουλή, ως εμπόδιο για την ανάπτυξη της συνεργασίας της Σερβίας με το ΝΑΤΟ, ο κ. Ράσμουσεν απάντησε πως δε τη θεωρεί εμπόδιο και πρόσθεσε πως “η Σερβία εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Σύμπραξη για την Ειρήνη” το 2006, ωστόσο δεν αξιοποίησε πλήρως τα πλεονεκτήματά του, την τελευταία περίοδο”.
«Ελπίζω», συμπλήρωσε ο κ. Ράσμουσεν, «πως η Σερβία θα γίνει περισσότερο δραστήρια, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η κυβέρνηση εάν θέλει να το πράξει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube