Γενικά θέματα 1 Δεκεμβρίου 2009

Ειρήσθω:Αντώνης Σαμαράς ε π ε ι γ ό ν τ ω ς

Ειρήσθω:Αντώνης Σαμαράς ε π ε ι γ ό ν τ ω ς

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ συνέβη και κάτι καλό. Εξελέγη λαοπρόβλητος αρχηγός της αντιπολίτευσης, στη μητέρα Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς. Η σημασία της εκλογής του και, μάλιστα, απευθείας από τον λαό και, ιδίως, έναντι της κ. Ντόρας Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, υπερβαίνει τις αυτονόητες ανάγκες ανανέωσης κι ενδυνάμωσης του στραπατσαρισμένου στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ε.έ., πρώην κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Υπερβαίνει το καταχαντακωμένο, ώς τον πάτο, ελλα-δικό μας κράτος. Επεκτείνεται στο σύνολο του Ελληνισμού.

Αφορά κατεπειγόντως και τον κυπριακό Ελληνισμό και το διακυβευόμενο κυπριακό μας κράτος. Ενδιαφέρει ζεστά και άμεσα το σύνολο του Έθνους. Στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Διασπορά. Που αναζητεί, απεγνωσμένα, Ανορθωτική Ηγεσία. Ικανή να προασπίσει αποτελεσματικά τα ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Ελληνισμού. Και να τον οδηγήσει στην πολιτική άνοιξη και στην εθνική άνθηση και ακμή.

Ε Μ Ψ Υ Χ Ω Ν Ε Ι το Έθνος, στην παρακμή όπου εσύρθη, ο εκλογικός θρίαμβος που οι Ελλαδίτες Νεοδημοκράτες επεφύλαξαν, την Κυριακή, στον Αντώνη Σαμαρά. Με τις ανυποχώρητα θαρραλέες θέσεις του στα εθνικά μας θέματα. Εμψυχώνει τον κυπριακό Ελληνισμό η αταλάντευτη σταθερότητά του στην προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέναντι στα παλαιο-Ανανικά και νέο-Ανανικά σχέδια μετατροπής της Κύπρου σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο.

Ε Γ Κ Α Ρ Δ Ι Ω Ν Ε Ι τους Έλληνες Κυπρίους η φαεινή πλέον, από χθες, ελπίδα, ότι στην Αθήνα επιτέλους ο λαός επέλεξε ηγέτη ικανό ν’ αποτολμήσει έμπρακτα, ως αποτελεσματική αντιπολίτευση πρώτα, να βάλει χειρόφρενο στις Ανανικές κατολισθήσεις των κυβερνώντων. Το εκεί χειρόφρενο, ως πολλαπλασιαστής ισχύος, θα γίνει εδώ παλλαϊκό… κυπριακόν αντρόσιν! Από έναν ολοπρόθυμο και πανέτοιμο, γι’ αυτό, λαό.

Ε Γ Κ Α Ρ Δ Ι Ω Ν Ε Ι την Κύπρο το όραμα και το σχέδιο Σαμαρά, «Θ’ αγωνιστούμε για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα, να την κάνουμε Ελλάδα της ελπίδας». Επειδή εκφράζει το μόνιμο όραμα, το διαρκές αίτημα και τους πιο μύχιους ανέκαθεν πόθους του κυπριακού Ελληνισμού: Ελλάς η ελπίδα μας! Και όχι ο… «ξιπετσισμένος κουρκουτάς» μας!

Η Ε Π Ι Μ Ο Ν Η του λαού των ψηφοφόρων, ώς αργά τη νύχτα στα εκλογικά κέντρα, για να δώσουν τη θριαμβευτική νίκη και την ΕΝΤΟΛΗ στον Αντώνη Σαμαρά, σημαίνει πάρα πολλά σε καιρούς διόγκωσης της αποχής, απαξίωσης της πολιτικής, παρακμής της φιλοπατρίας και δήθεν παραίτησης των πολιτών. Σημαίνει, όντως, ότι: Έχουμε ελπίδες!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡ 1.12.09

Τα καλά εκείνα παιδιά της Αναν-ιάδος «Αλήθειας» που προεξοφλούσαν, στην κακιασμένη χολή τους, ότι η στήριξη του ημέτερου Κωστή Ν. Χατζηκωστή στον Αντώνη Σαμαρά, θα οδηγούσε δήθεν στην κατατρόπωσή του από την κ. Ντόρα τους, σκέφτονται, άραγε, να δημοσιεύσουν προσεχώς και κάποιο μικρούτσικο έστω «συγγνώμη»;
Λάζ. Α. Μαύρος
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube