Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Δεκεμβρίου 2009

Με ακύρωση της διπλωματικής συμφωνίας με την Τουρκία απειλεί η Αρμενία

Με ακύρωση της ιστορικής συμφωνίας σύναψης διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία απειλεί η Αρμενία, αν η Άγκυρα συνεχίσει να ζητά σε αντάλλαγμα για την εξέλιξη της διαδικασίας της συμφωνίας τη διευθέτηση των διαφωνιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η Αρμενία είναι έτοιμη να τιμήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της και περιμένουμε το ίδιο να κάνει και η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, κατά τη διάρκεια κοινής αυνέντευξης Τύπου με το Λετονό ομόλογο του Βάλντις Ζάτλερς.

«Αν η Τουρκία καθυστερήσει τη διαδικασία επικύρωσης, η Αρμενία θα χρησιμοποιήσει άμεσα όσα προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο. Έχω δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες του κράτους να προετοιμάσουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις στη νομοθεσία μας σχετικά με την υπογραφή, την επικύρωση και την κατάργηση των διεθνών συμφωνιών», πρόσθεσε ο κ. Σαρκισιάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρμενίας, οι συμφωνίες που θα υπογραφούν από τις δύο χώρες για τη διαμάχη σχετικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ «είναι καταδικασμένες σε αποτυχία».

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο, η Αρμενία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνίες για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων των δύο χωρών, μετά από δεκαετίες εχθρότητας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube